Economic

E.ON ameninta ca trece la concedieri daca nu sint scumpite gazele si electricitatea

Ziarul de Vrancea
27 mar 2010 545 vizualizări
Compania are in plan disponibilizarea a 1.700 de angajati

E.ON Romania ar putea renunta in acest an la aproximativ1.700 de angajati, reprezentind o scadere cu 23% a numarului de salariati comparativ cu sfirsitul lui 2009, daca ANRE nu va accepta cresterea tarifelor la gaze si energia electrica. "Cresterea preturilor, care se tot amina, va avea implicatii severe atit asupra E.ON, cit si a altor companii. Probabil ca va trebui sa ne reorganizam mai repede si poate ca va trebui sa reducem numarul de angajati, inclusiv prin disponibilizari, nu doar prin programe de plecari voluntare si pensionari anticipate. Potrivit discutiilor actuale, este posibil ca din companiile E.ON din Romania sa plece in acest an 1.700 de persoane", a declarat Frank Hajdinjak, directorul general al subsidiarei din Romania a grupului german de utilitati E.ON. La sfirsitul anului trecut, in companiile E.ON din Romania lucrau 7.400 de persoane, astfel ca la finele anului numarul acestora ar putea ajunge la 5.700 de salariati. Scaderea numarului de angajati va continua in 2011 si 2012, a precizat Hajdinjak. El declara, la sfirsitul anului trecut, ca grupul va continua in 2010 sa reduca numarul de angajati, urmind sa ajunga in 2012 la circa 6.500 de salariati. Daca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) nu va acepta majorarea preturilor, E.ON Romania va avea dificultati in obtinerea de surse proprii de finantare a programului de inmagazinare a gazelor pentru perioada de iarna, in continuarea investitiilor, iar pierderile companiei vor creste, potrivit oficialului E.ON Romania. "Conform calculelor noastre, pretul gazelor ar trebui sa creasca cu mai mult de 17%, pentru ca acum noi vindem sub costuri. Este nerealista o majorare la 1 aprilie, dar sintem dispusi sa gasim solutii inteligente, impreuna cu ANRE. Pretul electricitatii ar trebui majorat cu cel putin 5%.", a afirmat Hajdinjak. Presedintele ANRE, Petru Lificiu, a afirmat, marti, ca pretul electricitatii va fi mentinut pina la 1 ianuarie 2011, iar cel al gazelor nu va fi majorat la 1 aprilie, insa pe parcursul anului ar putea fi indexat cu inflatia din 2009.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.