Economic

Guvernul va infiinta un fond de investitii cu actiuni minoritare de stat

Ziarul de Vrancea
10 mar 2010 541 vizualizări
Premierul Emil Boc a confirmat, ieri, ca Guvernul lucreaza la un program anticriza care va stabili si constituirea unui fond de investitii alimentat din actiunile minoritare detinute de stat la diferite companii si prin intermediul caruia sa fie finantate proiecte de investitii

"Pot sa va confirm ca, in acest moment, Guvernul lucreaza la un proiect in vederea constituirii unui fond de investitii care sa poata pune la dispozitie resurse financiare pentru proiectele majore ale Romaniei, fond de investitii care are mai multe surse, printre care si actiunile minoritare pe care statul le are la diverse societati si companii", a raspuns Boc unei intrebari a presei pe aceasta tema. Solicitat in continuare sa confirme daca programul guvernamental va include si facilitati pentru tinerii care intentioneaza sa infiinteze o microintreprindere, premierul a raspuns afirmativ. "Am cerut ministrului Economiei ca prevederea din programul de guvernare cu privire la facilitatile care se acorda tinerilor care infiinteaza firme sa fie adoptata cit mai curind cu putinta si speram ca in sedinta viitoare de Guvern sa o putem adopta. In rest, sint celelalte masuri care deja se cunosc, sint in derulare si asupra carora am facut referire si voi face referire in continuare. Una dintre ele este si aceasta legata de constituirea unui fond de investitii pentru sustinerea proiectelor majore de investitii din Romania", a spus Boc. Surse oficiale au declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, ca premierul Emil Boc va prezenta in Parlament un nou program anticriza, una dintre masurile aflate in analiza Guvernului fiind infiintarea unui fond national de investitii alimentat din actiunile minoritare detinute de stat la diferite companii si care sa fie valorificate pentru proiecte de investitii. "Va fi prezentat un nou pachet de masuri pentru relansarea economica si crearea de locuri de munca, in care sa fie promovat in principal sistemul de parteneriat public""privat. O masura aflata in analiza si care trebuie discutata in Guvern este constituirea unui fond national de investitii, care sa includa toate actiunile minoritare detinute de stat la diferite companii si care sa fie valorificate pentru proiecte de investitii, intr""un mod care ramine sa fie stabilit", au aratat sursele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 5 ore, 9 minute, 52 secunde
Daca guvernul vrea sa aiba garantia reusitei unui asemenea fond ar fi musai sa-l puna pe Vantu in fruntea "bucatelor".Toti von dormi linistiti !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.