Economic

Semn bun: Productia ArcelorMittal Galati este in crestere

Ziarul de Vrancea
16 ian 2010 482 vizualizări
ArcelorMittal Galati inregistreaza o crestere usoara a productiei de otel, dar este inca pe minus in comparatie cu volumul din 2008, dinainte de izbucnirea crizei

"Situatia pe care am intimpinat-o la inceputul lui 2009 se imbunatateste acum. Atunci ne aflam la minus 60% din productia dinaintea crizei. Astazi sintem la minus 35%, nivel atins inca din octombrie 2009", a declarat, ieri, directorul general al combinatului siderurgic galatean, Thierry Le Gall. Oficialul a adaugat ca, din punctul sau de vedere, criza nu s-a incheiat. Totusi, "este posibil si necesar" ca 2010 sa fie un an profitabil. Le Gall a estimat livrari de 2,2 milioane de tone de otel, in acest an. Pentru a atinge acest obiectiv, dar si pentru a consolida cresterea, compania aloca de doua ori mai multi bani intretinerii capacitatilor de productie. "In 2010 vom cheltui 50% mai mult decit in 2009 pentru mentenanta. Anul trecut au fost 40 de milioane de euro, anul acesta vor fi 65 de milioane de euro", a spus directorul general al combinatului galatean. "Toate departamentele vor avea o crestere a bugetelor lor de mentenanta. in acelasi timp, toate departamentele vor fi nevoite sa atinga imbunatatiri tehnice ale echipamentelor", a afirmat Le Gall. Cele mai consistente alocatii pentru mentenanta vor ajunge la fluxurile unde exista "strangulari" de productie: furnalele, otelariile si laminoarele. "Pentru furnale, ne asteptam la o stabilitate mai buna a exploatarii furnalelor si la reducerea consumurilor energetice, de exemplu a consumului de cocs. Pentru Laminorul de Benzi la Cald, obiectivul este cresterea productiei. Astazi sintem limitati la o productie anuala de 1,6 mil tone pe LBC. Cu reparatia cuptoarelor de reincalzire din octombrie si cu reparatia altor parti ale laminorului din decembrie, ne asteptam sa atingem 2 milioane tone pe an", a declarat Thierry Le Gall.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.