Economic

Desant ministerial pentru problemele viticulturii

Doina Ganea
17 nov 2009 1036 vizualizări
Legea viei si vinului va fi disecata miine, la Focsani

Federatia Agricultorilor "Fermierul" si Federatia Viticultorilor organizeaza miine, de la orele 11.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Focsani o dezbatere publica cu tema "Solutii pentru salvarea viticulturii si gospodariei taranesti". La eveniment sint invitati reprezentanti din cadrul Ministerului Agriculturii, Ministerului de Finante, Agentiei Nationale a Vamilor, Directiei Horticole, secretari de stat, parlamentari, reprezentanti ai Directiei Agricole, ai Organizatiei Nationale Interprofesionale Vitivinicole (ONIV), mari procesatori precum Vincon, Jidvei sau Cotnari, dar nu in ultimul rind presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) Sorin Blejnar, precum si parlamentari. Cele doua federatii organizatoare doresc sa supuna atentiei oficialitatilor o serie de propuneri privind modificarea Legii viei si vinului si a Codului Fiscal, privind licentierea, vinzarea si impozitarea micului producator de vin (pina la 100.000 de litri). "Dorim sa scoatem antrepozitul fiscal din curtea taranului si sa fie aplicata Directiva CE/118 a Consiliului Europei din 16.12.2008 care acorda destula larghete guvernantilor in a adopta masuri convenabile pentru viticultorii romani. Daca scoatem antrepozitul fiscal din ograda micului producator il putem controla la vinzari aplicind o taxa de 0,1 lei/litru, incasat de primaria pe raza careia se afla plantatia. De asemenea, ne-am propus discutarea ordinelor privind carnetele de viticultor si cele privind bauturile fermentate nedistilate, dar si alte solutii pentru salvarea sectorului viticol", spune seful Federatiei Agricultorilor "Fermierul", Ginu Toma. La dezbatere au fost invitati sa participe si cei 27 de primari ai localitatilor cu specific viticol. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.