Economic

Bani cu imprumut pentru crescatorii de animale

Ciprian Fânaru
12 nov 2009 922 vizualizări
u statul n-are deocamdata bani, asa ca fermierii pot lua de la banci subventia integrala

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Vrancea elibereaza incepind de zilele trecute adeverinte pentru beneficiarii Platilor Nationale Directe Complementare (CNDP) in sectorul zootehnic. Este cazul beneficiarilor care intentioneaza sa acceseze credite de la bancile care au incheiat cu Agentia conventii pentru finantarea capitalului de lucru. Conform acestei conventii, APIA elibereaza o adeverinta prin care se confirma ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru CNDP pentru anul 2009 si ca au fost efectuate controalele si verificarile administrative. De asemenea, adeverinta confirma numarul de animale eligibile pentru acordarea platilor, precum si faptul ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata. Adeverinta va confirma si suma pe care beneficiarul o mai are de primit, reprezentind a doua transa din CNDP si se elibereaza in urma unei cereri depuse de catre beneficiari la Centrul Judetean APIA. In afara de cererea de eliberare a adeverintei, beneficiarul trebuie sa depuna o copie CI/BI, in cazul persoanelor fizice, respectiv o copie CUI si originalul imputernicirii de reprezentare, in cazul firmelor. CEC Bank, BRD - Groupe Societé Generale, Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank si Fondul de Garantare a Creditului Rural - IFN SA sint bancile cu care APIA a incheiat conventii de finantare pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii CNDP in sectorul zootehnic. Sprijinul financiar se acorda sub forma primei pe exploatatie, pentru specia bovina, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine. Conform legislatiei in vigoare, pentru bovine, cuantumul total este de 571 lei/cap, iar pentru ovine/caprine cuantumul este de 44 lei/cap. APIA a platit deja prima transa pentru acordarea platilor complementare, in valoare de 200 lei/cap bovina si de 15 lei/cap ovina/caprina. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.