Economic

Sefi noi si vechi in agricultura, dar si doua pe un post la Inspectii

Ciprian Fânaru
4 nov 2009 2717 vizualizări
institutiile agricole vrincene si cele regionale si zonale la care este arondat judetul au de la sfirsitul saptaminii trecute noi directori u cei mai multi si-au pastrat de fapt posturile, in urma reexaminarii la care au luat parte in urma abrogarii celebrei ordonante 37 u in alte cazuri insa este vorba de directori noi u pentru postul de sef la Inspectie se pare ca va fi preferata social-democrata Alina Buta, chiar daca Mirela Bizna a dat si ea concurs pe post, cu sustinere democrat-liberala u Costica Neata nu stie cum se va proceda

La Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea s-a modificat partial organigrama. Noii directori adjuncti sint Aurel Coman (economic, 91,33 puncte), Constantin Udrea (Unitatea Fitosanitara, 95,33), Viorica Ghionea (Implementare politici agricole, 95,00), Violeta Chiriac (dezvoltare rurala, 95,33) si Mirela Bizna (Inspectii, 95,67). Aurel Coman a lucrat la Finante si, potrivit noului sau sef Costica Neata, este un bun specialist. Interesant este ca la concurs nu s-a prezentat Costica Neata si nici Alina Maria Buta, cea care a fost adjunct la Inspectii. Motivul absentei celei din urma este legat de faptul ca aceasta a mers in instanta pentru a ramine pe post. "Am ramas director interimar. A fost o problema in ziua concursului si nu am putut ajunge la timp, o data cu colegii mei. O sa ma duc la urmatoarea eventuala evaluare. Doamna Buta a depus o contestatie si are o hotarire judecatoreasca irevocabila, pe care a prezentat-o si la minister, astfel ca in acest moment e la serviciu. Faptul ca doamna Bizna a cistigat concursul a creat o situatie care, sincer, nu stiu cum va fi solutionata de MAPDR. Poate prin compartimentul juridic. Ministerul nu are ce face, nu are cum sa nu ia in seama hotarirea judecatoreasca", ne-a explicat directorul interimar al DADR, Costica Neata, care nu a vrut sa dezvaluie exact ce l-a impiedicat sa participe la concurs. Surse politice sustin ca directorul ar fi avut un duel verbal cu liderul de la PD-L, Alin Trasculescu, insa acesta din urma ne-a declarat ca partidul il sustine pe Costica Neata, ba mai mult i-a dat mina libera sa-si faca aproape toata echipa, privilegiu pe care nu l-au avut chiar multi sefi. Totusi, nu se stie cine va ocupa pina la urma postul de director coordonator adjunct pe partea de Inspectii. "Nu a venit deocamdata ordinul de numire. Nu contest dreptul fiecarei persoane de a apela la instanta, si eu am avut in trecut un proces. Unii colegi au pierdut, unora li s-a aminat procesul, iar doamna Buta a cistigat suspendarea ordinului de demitere. Eu nu tin de aceasta functie, nu ma grabesc, nu vreau sa imping pe nimeni de pe scaun. Cert e ca acum toata lumea vine si pleaca politic, dar eu nu am facut politica pentru a obtine functii si avantaje. Astept sa se solutioneze demersurile in instanta", ne-a spus Mirela Bizna, cea care a cistigat postul rivnit si de Alina Buta, instalata cu sprijinul PSD. Ramine de vazut cum va fi transata aceasta situatie.


Valul PD-L-ist la conducere


La sucursala Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, noul director coordonator este Vasile Chirila, fost adjunct, care a obtinut 89,33 puncte la examen, iar director coordonator adjunct Doni Dumbrava. La Oficiul de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie a ramas director Dan Lazarescu, la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Costel Florin Marica si-a pastrat postul de director coordonator adjunct, iar inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vinatoare Focsani este in urma sustinerii proiectului de management tot Laurentiu Dumitrache, care surprinzator, il are ca adjunct tot pe Alexandru Lefter, sustinut in trecut de PSD, dar luat acum sub aripa de pedelisti. La Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor (ICTSMS) Vrancea se intilneste o situatie graitoare pentru modul cum se deruleaza momentan sarabanda inlocuirilor si concediilor. Inspectoratul, de care tine si judetul Bacau, are acum la conducere, in calitate de director coordonator, pe Georgeta Iordache, admisa cu 90,30 de puncte. Maricica Vrabie, cea care s-a aflat pina acum la sefie si care era cel mai longeviv director din domeniu, este in concediu. Deocamdata, nici Georgeta Iordache nu a venit inca la serviciu sa isi ia in primire atributiile, astfel ca se poate spune ca institutia nu e in acest moment realmente condusa. Oficiul de Consultanta are ca director pe Ion Rosu, care s-a aflat la sefie si pe vremea liberalilor, flancat de un adjunct cu experienta, Carmen Popescu. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.