Economic

Alro, favorizata la achizitia de energie electrica de la Hidroelectrica

Ziarul de Vrancea
2 oct 2009 1024 vizualizări
Directorul general al Hidroelectrica, Mircea David, a confirmat, recent, ca societatea Alro a cumparat pina la 1 iulie energie hidro sub costul de productie, dupa acea data pretul curentului fiind majorat cu 12%.

"De cind am preluat mandatul la Hidroelectrica am inceput negocierile pe toate contractele bilaterale. Parte din ele am reusit sa inchidem, cum e cazul contractului Alro la un pret superior. Am facut o crestere de 12% a pretului pina la 31 decembrie, urmind ca dupa 31 decembrie sa marim in continuare. Ele (preturile, n.p.) erau sub costul de productie. Am acceptat de comun acord sa modificam contractul, discutia se face pe nivelul la care se face modificarea, noi tinind de o crestere in jur de 22 si 25 (euro/Mwh, n.r.). Tot ceea ce facem noi este ca preturile de livrare sa fie peste preturile de cost", a declarat, in cadrul emisiunii Business Box, de la The Money Channel, directorul general al Hidroelectrica, Mihai David. The Money Channel a dezvaluit ca o serie de companii precum Alro, Ehol Distribution, Elsid Titu si Energy Holding au cumparat energie de la Hidroelectrica sub costul de productie actualizat de 26 euro/MWh, stipulat in strategia ministerului Economiei de reorganizare a sectorului energetic. In urma informatiilor obtinute de The Money Channel, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a decis sa investigheze situatia contractelor incheiate de Hidroelectrica. "Nu validez preturile pe care dumneavoastra le-ati spus. Ar fi riscant din partea mea. Daca Hidroelectrica vinde sub pretul de cost are o problema deja. Pe baza informatiilor pe care mi le dati, eu va promit ca miine (miercuri, n.r.) inspectia ministerului sa verifice acest lucru", a fost declaratia ministrului Videanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739412 zile, 20 ore, 33 minute, 46 secunde
ziar de doi bani, pe dl. director il cheama Mihai, Mircea il cheama pe prostanac
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.