Economic

Un studiu arata ca sase din zece companii nu vor cumpara Windows 7

Ziarul de Vrancea
14 iul 2009 762 vizualizări
Sase din zece companii chestionate intr-un sondaj planuiesc sa nu achizitioneze viitorul sistem de operare al Microsoft Corp., Windows 7, multe dintre companii dorind sa faca astfel economii si altele declarindu-se ingrijorate de viabilitatea noului produs, relateaza Reuters.

Windows 7 va fi lansat pe 22 octombrie, insa a obtinut deja recenzii pozitive, in totala opozitie cu versiunea actuala a sistemului de operare promovat de Microsoft, Vista. Multe dintre cele 1.000 de companii care au raspuns intrebarilor unui chestionar realizat de compania ScriptLogic Corp au precizat ca doresc sa faca economii prin reducerea cheltuielilor pe noul sistem de operare al Microsoft.

Conform studiului, multe dintre companii au respins Windows Vista, despre care au precizat ca este instabil. De exemplu, producatorul de cipuri Intel Corp., partener indelungat al Microsoft, a preferat sa ramina la sistemul de operare XP. Sondajul arata ca aproximativ 60% dintre companiile chestionate nu au planuri de a achizitiona sistemul de operare Windows 7, 34% il vor cumpara pina la sfirsitul anului 2010 si doar 5,4% il vor cumpara pina la sfirsitul anului. Un procent de 42% au oferit drept motiv pentru evitarea noului sistem de operare "lipsa timpului si a resurselor".

Insa studiul arata ca exista si alte motive, in afara de cele financiare, pentru care companiile evita ultimul produs Microsoft. Aproximativ 39% au afirmat ca sunt ingrijorati de probleme de compatibilitate cu aplicatiile existente.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.