Economic

Primaria asteapta recolta obligatiunilor municipale

Doina Ganea
11 iun 2009 785 vizualizări
Primarul Decebal Bacinschi spune ca nu prea au fost cumparatori

Ieri a fost ultima zi in care au mai fost listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) obligatiunile municipale ale Primariei Focsani.

Municipalitatea a vrut astfel sa atraga de pe piata de capital maxim 50 milioane lei, printr-o emisiune de obligatiuni, care a fost aprobata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Suma reprezinta de fapt contravaloarea imprumutului contractat de Primarie de la Dexia Kommunalkredit Bank AG, pentru reabilitarea strazilor din municipiu. Administratia locala a emis minim intre 280.000 si maximum 500.000 de obligatiuni, cu o valoare nominala de 100 lei/titlu, iar numarul minim de obligatiuni subscrise este de una. Vinzarea obligatiunilor s-a derulat in perioada 20 mai - 10 iunie si a fost intermediata de casa de brokeraj BT Securities. "Speram ca Banca Dexia, de la care am contractat imprumutul pentru reabilitarea strazilor, sa cumpere echivalentul a cel putin 20 de milioane de lei. Ne asteptam sa fie cumparate si celelalte obligatiuni, pentru a putea termina lucrarile incepute si pentru a demara altele noi. Sa vedem! Nu stim nimic pina la inchiderea Bursei. Abia miine (azi "" n. r), putem afla daca a cumparat cineva, dar dupa cite stiu eu nu prea au fost cumparatori", ne-a declarat sceptic primarul municipiului Focsani, Decebal Bacinschi. Dobinda va fi platita investitorilor trimestrial. Municipiul Focsani garanteaza plata integrala a dobinzilor cu parte din creantele pe care le are de incasat, creante ce reprezinta veniturile proprii aferente bugetului local pe urmatorii 20 de ani. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.