Economic

Vrancea va fi reprezentata la Concursul International de Vinuri

Ciprian Fânaru
2 mai 2009 1117 vizualizări
Cine stie, poate anul acesta iau medalie , ne-a spus Vasile Nica, tatal vicepremierului Dan Nica, care detine un antrepozit la Panciu

Intre 7 si 10 mai se va defasura la Academia Romana din Bucuresti cea de-a sasea editie a Concursului International de Vinuri, unul dintre cele 16 astfel de intreceri recunoscute de prestigioasa Organizatie Internationala a Viei si Vinului (O.I.V.). La competitia organizata de Patronatul National al Viei si Vinului (P.N.V.V.) impreuna cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (A.D.A.R.) si-au anuntat deja prezenta 47 de companii din Romania si din tari precum Chile, Italia sau Noua Zeelanda. Alaturi de societati mari ca Murfatlar, Cotnari sau Jidvei, Vrancea va fi reprezentata de Vincon, Vinex Odobesti, Tenuta Odobesti si Viticom Panciu. Pentru a facilita o cit mai larga participare, organizatorii au decis ca taxele de inscriere a probelor in competitie sa ramina aceleasi ca la editia precedenta. Organizatorii au stabilit ca, anul acesta, din fiecare juriu de degustare, alaturi de cei sapte membri sa faca parte si un jurnalist de specialitate. "Nu am primit deocamdata confirmarea, dar s-au grabit sa anunte participantii stiind ca am mai fost la editia trecuta, am mai trimis probe pentru a fi analizate. Bine ca m-ati informat, sa vedem care-i situatia si daca mergem. Cine stie, poate anul acesta iau medalie", ne-a spus Vasile Nica, administratorul Viticom Panciu, una din firmele vrincene anuntate de organizatori ca participante. Mai multe detalii despre concurs sint disponibile pe site-ul www.vinromania.ro, unde inscrierea se poate realiza si online. Organizatorii spun ca evenimentul marcheaza tara noastra ca reper pe harta mondiala a vinului si amintesc drept scopuri redefinirea traditiei romanesti in producerea vinurilor de calitate si prezentarea vinului si pietei acestuia in lume. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.