Economic

Fermierii, asteptati la OJCA pentru obtinerea banilor europeni

Doina Ganea
25 mar 2009 922 vizualizări
Consultantii agricoli ii asteapta pe fermieri sa le ofere sprijinul pentru intocmirea dosarelor in vederea obtinerii ajutorului de 1500 de euro

Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Vrancea a incheiat pe locul I pe tara prima sesiune de depunere a proiectelor pentru masura 141 "" "Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta", cu un numar de peste 200 de proiecte elaborate de specialistii institutiei. Astfel, pina la data limita de 27 februarie au fost depuse in total pe judetul nostru 523 de proiecte eligibile, din care 201 au beneficiat de consultanta oferita de specialistii OJCA. Domeniile pentru care s-au intocmit proiectele sint viticultura, zootehnie, culturi de cimp, dar si mixte. Solicitantii puteau fi mai numerosi, dar acestia s-au lovit in principal de faptul ca au gasit greu firme de consultanta care sa le intocmeasca planul de afaceri, iar pentru aceasta au fost nevoiti sa scoata din buzunar in jur de 200 de lei. Consultantii OJCA insa ii asteapta in continuare pe fermieri. Masurile 141 si 112 "Instalarea tinerilor fermieri" - au cite o noua sesiune de proiecte in mai - iulie si in octombrie - noiembrie 2009. "Exista potentiali beneficiari pentru accesarea in continuare a masurii si de aceea ii asteptam pe fermieri sa vina la sediul nostru din str. Cuza ""Voda nr. 72. în ce priveste masura 1.1.2. "" "Instalarea tinerilor fermieri", exista si aici cerinte pentru accesarea fondurilor in sesiunea a doua, tinerii preluind ferma in anul 2009. In prima sesiune noi am acordat consultanta pentru doua proiecte", ne-a declarat directorul OJCA, Ion Rosu. Pentru a putea primi aceste fonduri, solicitantul trebuie sa intocmeasca un plan de afaceri pentru o perioada de cinci ani. Beneficiarii eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin masura 141 sint persoanele fizice in virsta de pina la 62 de ani neimpliniti la data depunerii cererii de finantare si ale caror exploatatii agricole sint inregistrate in registrul fermelor sau in registrul agricol. O conditie importanta este ca virtualii beneficiari sa faca parte dintr-o forma asociativa. (Doina GANEA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.