Economic

Inca o luna pentru finantarea tinerilor fermieri

Ciprian Fânaru
11 mar 2009 866 vizualizări
Cinci vrinceni au depus pina in acest moment proiecte

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a prelungit cu o luna sesiunea pentru depunerea proiectelor pentru masura privind instalarea tinerilor fermieri din cadrul Programului National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR) pina al 27 martie. Alocarea a peste 80 de milioane de euro pentru aceasta arie de investitii si faptul ca documentatia necesara depunerii proiectelor presupune timp indelungat de realizare sint motivele prelungirii sesiunii. La Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) s-au primit cinci asemenea proiecte. "Trei dintre acestea sint eligibile, celelalte doua sint in lucru. Cele trei apartin unor cetateni din Chiojdeni, Corbita si Jaristea. Judetul nostru sta bine la capitolul proiecte depuse, daca tinem cont ca la nivel national numarul total al acestora este de 31 pina in acest moment", ne-a declarat Gabriel Barculescu, directorul executiv al OJPDRP Vrancea. Conform indicatiilor primite de la centru, reprezentantii din fiecare judet trebuie sa faca propuneri pentru modificarea PNDR cu scopul de a simplifica accesarea banilor europeni. Una din conditiile greu de indeplinit pentru accesarea banilor este absolvirea unui curs de 150 de ore pentru calificare in domeniul agricol. Persoanele fizice de pina in 40 de ani, dar si persoanele fizice autorizate sau patroni de SRL-uri pot primi intre 10.000 si 25.000 de euro. Obiectivele masurii 112 sint cresterea veniturilor exploatatiilor conduse de tinerii fermieri si sporirea numarului de tineri agricultori. Ajutorul financiar este nerambursabil, 20% fiind contributia Guvernului, iar 80% reprezinta fonduri europene. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.