Economic

Banii europeni isi ating scopul in Vrancea

Doina Ganea
10 nov 2008 687 vizualizări
Fondurile europene atrase in judetul noastru ajung la beneficiari fara probleme si isi ating scopul din proiectele aprobate.

Secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor (MEF), Eugen Teodorovici, prezent la Focsani, a declarat ca in acest an Romania va absorbi de la Uniunea Europeana fonduri in valoare de 1,8 miliarde de euro. "în 2007, noi am absorbit 0,5 miliarde de euro in plus fata de contributia Romaniei care este de 1,3 miliarde de euro. în acest an, previziunile noastre, desi par ambitioase, sint extrem de realiste si arata ca vom absorbi 2,9 miliarde de euro, adica vom absorbi cu 1,8 miliarde mai mult decit contributia noastra", a spus Teodorovici. Cit priveste judetul Vrancea, Eugen Teodorovici a declarat ca nu exista o statistica privind valoarea fondurilor europene absorbite raportate la numarul de locuitori, dar proiectele se deruleaza fara incidente. "Stiu ca Romania este perceputa ca o tara cu probleme, dar noi raportam absolut tot. Chiar cei de la Comisia Europeana mi-au si spus acest lucru. Noi raportam si chestiuni care n-au nimic comun cu partea financiara. Avem o abordare diferita. Acele raportari privind neregulile s-au confirmat intr-o foarte mica masura ca fiind nereguli de fapt. Au existat cercetari realizate de OLAF care s-au inchis fara sa se fi dovedit vreo ilegalitate. Nu putem spune care este valoarea sumelor atrase de la Uniunea Europeana pe cap de locuitor in Vrancea pentru ca avem foarte multe proiecte pe agricultura, pe mediu, pe PHARE si pe ISPA. Nu avem inca o astfel de situatie la nivel de judet, dar stiu ca proiectele au o valoare insemnata si ca se deruleaza bine. Aceasta si pentru ca echipa de aici care verifica proiectele este foarte energica», a concluzionat secretarul de stat Eugen Teodorovici, care vrea sa obtina un mandat de senator in Vrancea. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.