Economic

Sediul Romtelecom, angajat sa scoata bani din chirii

Camelia Stănilă
26 iul 2008 2574 vizualizări
Impunatorul sediu al companiei de telecomunicatii a fost scos la inchiriat, alaturi de alte trei spatii din Focsani u angajatii, "decimati" in urma restructurarii pornite de Romtelecom, vor sta la etaj in fostul sediu de pe strada Mare a Unirii

Impunatorul sediu al Romtelecom din Focsani, ridicat pe bani grei in urma cu aproape 15 ani, a fost scos la inchiriat. Alaturi de alte spatii ale companiei de telecomunicatii, cladirea de 1.700 mp va "pune umarul" la reducerea costurilor si eficientizarea activitatii operatorului, in cadrul unei strategii nationale ce a demarat inca de acum citiva ani, inclusiv prin reducere de personal. Desi si-a mai pierdut din farmec, cladirea din marmura si sticla de pe str. Marasti nr. 2 va ajunge sediu de firma sau vreun magazin, in conditiile in care toata structura de personal a Romtelecom Focsani se va "inghesui" la etajele vechiului sediu al Directiei de Telecomunicatii, aflat la citiva pasi, pe str. Mare a Unirii nr. 6. De altfel, si parterul acestei cladiri va fi inchiriat, alaturi de alte doua spatii detinute de Romtelecom in Focsani. Solicitarile au si inceput sa apara, cu toate ca probabil pretul nu este unul foarte mic, mai ales pentru spatiile din buricul tirgului, intr-o zona cu tranzit destul de mare. "Decizia a fost luata pentru a folosi cit mai eficient spatiile pe care compania le detine. în municipiul Focsani, Romtelecom a primit solicitari de inchiriere pentru spatiul situat in str. Mare a Unirii nr. 6, la parterul cladirii care are o suprafata de 170 mp, dar si pentru cladirea din str. Marasti nr. 2, care are o suprafata de aproximativ 1.700 mp. Pretul pentru care se inchiriaza cladirea este confidential. în afara de cele doua locatii, Romtelecom inchiriaza spatii in str. Republicii nr. 96 (554 mp) si in str. Milcov nr. 26 (320 mp). Angajatii Romtelecom din Focsani care isi desfasurau activitatea in sediul central din str. Marasti nr. 2, dar si in alte spatii ale companiei vor fi mutati in cladirea Constanta 2 din str. Mare a Unirii nr. 6", a precizat Mihaela Paduroiu, responsabil comunicare cu presa locala in cadrul Romtelecom.


Reduceri drastice de personal


Strategia de reorganizare si "controlul riguros al costurilor" a vizat si o reducere drastica a numarului de angajati ai Romtelecom, pentru a ajunge la un total de aproximativ 10.000, la nivelul intregii tari. Daca la inceputul anului 2000 operatorul de telecomunicatii avea nu mai putin de 45.000 de angajati, la sfirsitul lui septembrie 2007 s-a ajuns la circa 12.300 de salariati. Oficialii Romtelecom au motivat decizia prin incercarea de reducere a costurilor si cresterea ponderii asistentei on-line pentru abonati. Restructurarea, realizata pe baza unei evaluari interne, nu putea sa nu afecteze si Vrancea. Acum, in Focsani doar citeva zeci de persoane mai lucreaza in structura Romtelecom, desi oficialii companiei nu ne-au furnizat si o cifra exacta. "Romtelecom Focsani are citeva zeci de salariati. Din pacate nu va putem comunica astfel de date la nivel regional", a afirmat Mihaela Paduroiu. Telecomunicatiile vrincene aveau la inceputul anilor "â„¢90 circa 800 de angajati, potrivit cifrelor neoficiale, insa acum numarul lor este cu siguranta sub 50.

Romtelecom este condus la nivel local de directorul Lucian Popescu. Directorul de resurse umane al Romtelecom, Anca Georgescu, a precizat intr-un interviu acordat Ziarului Financiar in iulie a.c., ca nici un departament al companiei nu a ramas neafectat de restructurare. Planul prevede negocieri strinse cu furnizorii si aprobarea planurilor de investitii doar pentru aplicatii sau echipamente care pot aduce pe termen scurt reduceri ale costurilor, precum si o mai buna exploatare a bazei imobiliare. Pentru angajatii care vor fi concediati, Romtelecom a incheiat un parteneriat cu compania de consultanta BPI, pentru a dezvolta un program de plasare a acestora pe noi joburi. In plus, Romtelecom va plati salarii compensatorii "consistente, dublu fata de ceea ce prevede contractul colectiv de munca", in functie de vechimea angajatului si raportate la un salariu de referinta, dupa cum a mentionat Anca Georgescu. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 2 ore, 17 minute, 11 secunde
In masura in care abonatii casnici prefera telefonia mobila singura posibilitate de a compensa pierderea sunt firmele care au nevoie de telefon fix, fax, etc. Ori cum firmele la noi mai degraba dispar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.