Economic

Atentie la bancnotele false!

Raluca Manolache
26 iul 2008 874 vizualizări
Banii falsi ar putea invada piata vrinceana. Chiar daca la nivelul judetului nu se poate vorbi despre un fenomen al plasarilor de moneda falsa, politistii trag un semnal de alarma mai ales acum cind revin in tara "stranierii".

Acestia se pare ca sint cei mai usor de pacalit, pentru ca nu cunosc consecintele efectuarii unui schimb valutar de ocazie, "la coltul strazii". Pentru a nu cadea in capcana celor care doresc sa distribuie pe piata bancnote false, lucratorii de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, impreuna cu cei de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate trag un semnal de alarma pentru ca tranzactiile valutare sa fie facute in siguranta. Cei care au pe mina euro sau alte monede trebuie sa fie atenti la persoanele care incearca in graba, in zonele aglomerate, sa perfecteze un schimb valutar sau o vinzare, sa nu faca schimburi valutare la coltul strazii si sa utilizeze caile legale de transfer de valuta din strainatate. De asemenea, vrincenii trebuie sa verifice ca bancnotele sa nu aiba inscrise doua serii diferite, iar daca exista suspiciunea unei bancnote false sa nu incerce sa o plaseze mai departe. "In cursul anului 2008, politistii vrinceni au inregistrat citeva cazuri de identificare in circuitul monetar de bancnote false. Modalitatea de fraudare utilizata este imprimarea bancnotelor cu jet de cerneala pe suport de hirtie sau poliester de slaba calitate si imitarea ferestrei transparente de pe suprafata bancnotei prin aplicarea unor benzi adezive transparente", spun politistii. In cazul in care ati intrat in posesia unei bancnote false, anuntati IPJ Vrancea. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.