Economic

Atentie la carne, pe caldura!

Mihaela Beșleagă
21 iul 2008 397 vizualizări
Pe tot parcursul sezonului cald sinteti sfatuiti sa acordati o atentie sporita in cazul achizitionarii produselor din carne sau derivate de origine animala.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) recomanda respectarea unor masuri, precum: evitarea expunerii la vinzare a produselor de origine animala in locuri si spatii care nu asigura temperaturi adecvate; confiscarea si distrugerea produselor de origine animala alterate sau depreciate pe timpul transportului, depozitarii sau comercializarii; interzicerea sacrificarii animalelor in alte locuri decit abatoarele autorizate, cit si a celor neinsotite de documente sanitare veterinare; interzicerea transportului in cazul neasigurarii temperaturilor adecvate pentru mentinerea lantului frigorific; interzicerea punerii in consum a carnurilor care nu au fost inspectate si certificate sanitar veterinar. Aceste masuri fac parte din cadrul strategiei de combatere a efectelor temperaturilor ridicate asupra sanatatii si bunastarii animale si sanatatii publice veterinare in perioada sezonului estival, pentru situatiile de avertizare "cod portocaliu" si "cod rosu". (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.