Economic

Luchi Georgescu, amendata de Consiliul Concurentei

Ziarul de Vrancea
4 iul 2008 889 vizualizări
Consiliul Concurentei a amendat-o cu peste 507.000 de lei pe Luchi Georgescu pentru ca nu a notificat la timp preluarea controlului asupra producatorului Vincon SA Vrancea.

"Preluarea controlului Vincon Vrancea de catre doamna Luchi Georgescu reprezinta o concentrare economica si trebuia notificata Consiliului Concurentei in termen de 30 de zile de la data semnarii actului juridic prin care s-a dobindit controlul, in vederea analizarii acesteia din perspectiva compatibilitatii cu un mediu concurential normal pe piata romaneasca. Notificarea a fost realizata cu intirziere, fapt ce reprezinta contraventie si a fost sanctionata conform prevederilor legale", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei. Potrivit institutiei, preluarea controlului producatorului de vin si bauturi alcoolice distilate Vincon Vrancea de catre Luchi Georgescu, care este si administratorul firmei, nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe piata de profil, fiind compatibila cu un mediu concurential normal. Actionarul majoritar al Vincon Vrancea, Luchi Georgescu, a anuntat ca va ataca in instanta decizia Consiliului Concurentei, considerind ca legislatia in domeniu este neclara. Omul de afaceri mizeaza pe faptul ca a preluat actiunile cu plata in rate si sustine ca nu a intirziat cu aceasta notificare decit patru zile, dupa cum a declarat ea Agentiei de presa Mediafax. "Decizia Consiliului Concurentei este subiectiva si injusta. Eu consider ca am intirziat notificarea cu patru zile, iar dinsii spun ca transferul de actiuni trebuia anuntat cu 11 luni mai devreme. Nu devii proprietar efectiv decit atunci cind achiti integral actiunile", a afirmat ea. Luchi Georgescu si-a majorat participatia la producatorul de vin si bauturi distilate Vincon, de la peste 40% la 83% din actiuni, pe care le detine prin intermediul mai multor firme, la care este asociat unic sau actionar majoritar, potrivit propriilor declaratii. Totodata, Georgescu detine si 50% din actiunile Vincon Distribution.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.