Economic

Primii miei de Paste pe tarabe, la 15 lei kilogramul

Mihaela Beșleagă
23 apr 2008 900 vizualizări
Mieii destinati comercializarii in Piata Moldovei au fost sacrificati prin asomare in cele cinci abatoare din judet u in Vrancea exista trei locatii autorizate sanitar-veterinar pentru sacrificarea mieilor, la Vidra, Suraia si Paunesti

Ieri a fost prima zi in care focsanenii au putut gasi carne de miel pe tarabele din Piata Moldovei, amplasate in zona boxelor de carne. Comerciantii si-au expus ieri marfa cu 15 lei kilogramul si au atras si primii musterii, care s-au grabit sa cumpere mielul, anticipind cresterea pretului spre sfirsitul saptaminii. Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) vor verifica zilnic respectarea regulilor de igiena in aceste spatii si, de asemenea, se vor asigura daca animalele expuse la vinzare sint insotite de certificate de sanatate. In Piata, mieii destinati comercializarii provin in cea mai mare parte din gospodariile oamenilor. Mieii au fost sacrificati prin asomare la cele cinci abatoare din judet aprobate sanitar-veterinar, respectiv: doua la Adjud si cite unul la Focsani, Tataranu si Gologanu. "Realizam o supervizare continua a tuturor animalelor sacrificate expuse pe tarabe spre vinzare, pentru respectarea stricta a tuturor normelor de igiena. De asemenea, verificam documentele de provenienta ale carnii, prelevam probe pentru verificare si marcam prin stampilare carnea. In toate aceste zile facem verificari permanente, pentru ca sanatatea consumatorului e importanta", ne-a spus dr. Elena Serbu, sefa circumscriptiei sanitar-veterinare Focsani 1, care are in supervizare Piata Moldovei. Marcarea carnii de miel destinata pietei nationale se face cu o stampila de forma rotunda, iar carnea de miel obtinuta in unitati autorizate pentru schimburi intracomunitare se marcheaza cu o stampila ovala. Pe linga cele cinci abatoare, in Vrancea mai exista trei puncte autorizate sanitar-veterinar pentru sacrificarea mieilor in perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale, la: Vidra, Suraia si Paunesti, care dispun si de echipamente de asomare. Carnea provenita din sacrificarile efectuate in locurile amenajate temporar va fi comercializata direct consumatorului final, imediat dupa sacrificare, examinare si marcare. Mieii sacrificati in aceste puncte nu pot fi transportati si comercializati in alte localitati. Comerciantii de carne de miel din Piata Moldovei au acces pe tarabe pina vineri, intre orele 7.00 "" 18.00, iar in ultima zi, simbata, 26 aprilie, pina la ora 12.00. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.