Economic

Amenzile platite, marul discordiei intre OPC si DGFP

Mihaela Beșleagă
17 ian 2008 1191 vizualizări
Mai multi agenti economici s-au revoltat ca li s-au blocat conturile, desi isi platisera la termen amenzile in contul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor

Citeva simple amenzi achitate la timp au devenit marul discordiei intre doua institutii cu atributii de control. Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) ii acuza pe finantisti ca au incurcat adresele de confirmare ale debitelor achitate de citiva agenti economici in conturile OJPC cu adrese de cereri pentru executare silita. Mai multi patroni au reclamat faptul ca li s-au blocat conturile de catre organele fiscale, ca urmare a amenzilor aplicate de OPC la inceputul lunii octombrie 2007 pentru diverse abateri, amenzi pe care acestia le achitasera de fapt in termen. De la o amenda pentru marfa expirata de 1.000 lei, achitata in 48 de ore, un agent economic s-a trezit cu una de 4.000 lei, in urma executarii silite primite de la administratia financiara. "De vreo saptamina, un agent economic tot venea sa ma intrebe de un proces verbal, spunind ca i s-au blocat conturile in banca. La noi au venit trei operatori, dar am inteles ca au fost mult mai multi. In realitate, organele fiscale au blocat conturile respective fara nici un fel de suport, procesele verbale in original si chitantele de confirmare a platii aflindu-se in dosarele noastre. Operatorii economici erau pe buna dreptate revoltati, crezind ca noi am transmis procesele verbale spre executare silita, desi amenzile erau incasate", ne-a spus Cristina Boldeanu, inspectorul OPC care s-a ocupat de acest caz. Conform declaratiilor inspectorului, a fost nevoie sa lamureasca personal aceste aspecte, confruntindu-se cu atitudinea lipsita de amabilitate a organului fiscal, reprezentat de seful administratiei finantelor publice, Cantemir Iliescu. "Eroarea a fost la Finante. Cind am incercat sa lamurim problema, ne-au trintit telefonul in nas", a spus inspectorul Cristina Boldeanu. Si Dumitru Dila, inspectorul sef al OJPC Vrancea, ii acuza pe inspectorii de la Finante ca nu isi fac treaba cum trebuie. "Nu voi permite sa mi se persifleze inspectorii. Directorul Cantemir Iliescu, care a vorbit in dorul lelii cu inspectorul meu, ar trebui sa-si ceara scuze public. Cred ca unii din cei de la Finante nu isi fac datoria asa cum ar trebui, pe ei nu ii intereseaza ca sint platiti din bani publici", a spus si seful Protectiei Consumatorilor. In ciuda incercarilor insistente de a obtine o pozitie oficiala din partea Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Vrancea in legatura cu situatia creata, nu am obtinut decit promisiunea ca acest caz va fi lamurit in cursul zilei de astazi. Directorul executiv adjunct Ionel Ghionea ne-a spus doar ca va lua masuri pentru clarificarea problemei. "Din pacate, nu stiu nimic despre aceasta situatie. Nu cred ca trebuie luat de bun doar ce a afirmat domnul Dila. Miine il voi chema pe seful Administratiei Finantelor Publice, Cantemir Iliescu, pentru a vedea despre ce a a fost vorba. Nu cred ca a fost dinsul in masura sa faca asa ceva", ne-a spus Ionel Ghionea, directorul executiv adjunct al Directiei de Finante. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.