Economic

Camerele agricole, infiintate in 2008

Doina Ganea
10 dec 2007 612 vizualizări
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Dacian Ciolos, a declarat ca la nceputul anului viitor este foarte probabil ca proiectul privind infiintarea Camerelor agricole sa fie definitivat, acestea urmind sa constituie instrumente la indemina producatorilor agricoli si a comunitatilor locale.

Graba este dictata de atragerea fondurilor europene din cadrul programului de dezvoltare rurala

Dacian Ciolos a explicat ca in aceste Camere agricole ar trebui sa fie reprezentati agricultorii, prin intermediul asociatiilor lor, dar si colectivitatile locale, la nivel de comuna. Constituirea camerelor ar trebui rezolvata cit mai repede, considera ministrul, deoarece acestea vor fi cadrul necesar pentru pregatirea proiectelor din cadrul programului de dezvoltare rurala, si vor servi si la accesarea fondurilor si a platilor directe. Ministrul a mai spus ca, in momentul de fata, la Agentia de Consultanta lucrurile sint mai mult blocate si asta deoarece este o structura de stat, centralizata, cu buget limitat, cu puteri limitate, cu cadru juridic limitat, cu un nivel de salarizare limitat. Referindu-se la aceasta initiativa, directorul Oficiului Judetean de Consultanta Agricola Vrancea, Ioan Rosu, sustine ca mai intii ar trebui consultati producatorii. "Eu sint partizanul acestui proiect. Dupa cum stiti, a existat un proiect de lege propus de fostul ministru Decebal Traian Remes la care noi, cei de la OJCA Vrancea, am adus imbunatatiri si am facut propuneri dupa ce ne-am consultat in prealabil cu producatorii. Infiintarea unor astfel de Camere Agricole ar trebui sa se faca dupa o consultare cu toti producatorii. Trebuie sa-i intrebam si pe ei ce vor, cum vor sa fie aceste camere in care sint reprezentanti. De regula, o asemenea initiativa ar trebui sustinuta de jos in sus. Nu cred ca se va putea face insa asa de repede, incepind din ianuarie 2008", ne-a declarat directorul OJCA, Ioan Rosu. Proiectul referitor la infiintarea camerelor agricole va fi imbunatatit si in urma discutiilor cu sefii directiilor agricole si dupa intilnirile cu organizatiile de producatori, dupa cum a declarat si ministrul Dacian Ciolos. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.