Economic

Femeile au prins gustul afacerilor

Camelia Stănilă
29 nov 2007 801 vizualizări
Ieri a debutat la Focsani etapa a doua a cursului pentru femeile antreprenor u desi au potential, doar 15-18% din reprezentantele sexului frumos s-au apucat serios de afaceri

Circa 20 de reprezentante ale sexului frumos din judetele Vrancea, Braila si Galati au demarat ieri, la Hotel Amadeus din Focsani, modulul II al cursului pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in rindul femeilor manager din sectorul IMM, demarat prin Agentia Nationala a Intreprinderilor Micii si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC). In cadrul deschiderii, Bogdan Costin, directorul executiv al Oficiului Teritorial Galati al ANIMMC, caruia ii sint arondate judetele Galati, Braila, Buzau si Vrancea, a mentionat ca doamnele au mare potential ca manageri de firme, insa doar 15-18% au intrat in afaceri. Aceasta in conditiile in care, reprezentantele sexului frumos reprezinta 52-53% din populatia tarii. Doamnele au inceput insa sa fie din ce in ce mai independente financiar si vor sau deja au pus pe picioare afaceri profitabile. La cursul demarat ieri au participat atit studente, cit si femei asistent manager, contabil, consilieri juridici si chiar profesoare, care au dorit sa-si aprofundeze cunostintele in domeniu, pentru a le pune in practica sau chiar a le utiliza la clasa cu elevii. Sesiunea de training, ce se va derula pina simbata, este derulata de Ionut Mihalache si Petronela Marin, reprezentantii firmei care a cistigat licitatia in vederea asigurarii consultantei. "Acest program este util atit pentru doamenle care doresc sa intre in afaceri, cit si pentru cele care ofera consultanta, pentru ca pot afla ce se cere in sectorul IMM. Din 2008 vor fi foarte multi bani nerambursabili de la Uniunea Europeana, pe care va trebui sa-i atragem", a specificat Ionut Mihalache, in debutul cursului. Ieri au fost predate primele notiuni de baza de management, marketing si legislatie pentru start-up, mai exact primii pasi si documentatia necesara in infiintarea unei afaceri. Organizatorii au dorit ca in prima zi sa insiste putin pe contractele comerciale, de franciza, vinzare-cumparare, leasing, dar si pe contractele de munca incheiate de angajatori. Programul national multianual pe perioada 2005- 2008 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in rindul femeilor manager din sectorul IMM a beneficiat de un buget de 700 mii lei pe anul 2007, obiectivul fiind acela de a facilita mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor acestora, in scopul implicarii lor in structuri economice private. La instruirea de ieri a fost prezent si Nelu Andrei, reprezentantul in Vrancea al Oficiului Teritorial Galati al ANIMMC. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.