Economic

Una din zece companii din România este deţinută de cupluri

Ziarul de Vrancea
26 feb 2017 1148 vizualizări
Domeniul de activitate preferat de cuplurile care fac afaceri împreună este comerţul, în special vânzarea de produse alimentare, băuturi şi tutun

Din cele 1,4 milioane de companii înregistrate în România, 9% sunt deţinute de cupluri şi au o cifră medie de afaceri de 659.000 de lei, potrivit unui studiu Creditinfo, companie specializată în furnizarea produselor şi serviciilor de management al riscului comercial. Din cele peste 1,4 milioane de companii înregistrate în România, peste 121.000 sunt deţinute de persoane de sex opus, care au acelaşi nume şi o diferenţă de vârstă de maximum 10 ani, conform studiului. Media angajaţilor este de 3,7 pentru fiecare dintre aceste companii, iar domeniul de activitate preferat de cuplurile care fac afaceri împreună este comerţul, în special vânzarea de produse alimentare, băuturi şi tutun, respectiv lucrările de construcţie a cladirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. În general, companiile deţinute de cupluri reprezintă principala sursă de venit a acelor familii, comparativ cu companiile Articole unde doar un membru al familiei este implicat în afaceri, caz în care sursele de venit sunt diversificate. „În afacerile de familie exista o tendinţă mai accentuată de a păstra o activitatea mai restrânsă, direct proporţională cu controlul direct asupra acesteia”, a declarat directorul general al Creditinfo, Aurimas Kacinskas. Business-urile de cuplu din domeniul comerţului cu produse alimentare, băuturi şi tutun înseamnă 14.486 unitati (11,8% din totalul afacerilor deţinute de cupluri), au o cifră de afaceri cumulată de 4,9 miliarde lei, oferă locuri de muncă pentru 26.570 de angajati şi generează profituri cumulate de peste 199 milioane lei. Cele mai bune rezultate financiare în 2015 ale companiilor deţinute de cupluri le au cele înregistrate în judeţele Ialomiţa, Galaţi şi Satu-Mare. Astfel, profitul mediu realizat de o companie deţinută de cupluri din judeţul Ialomiţa este, în medie, de peste 90.000 lei. La polul opus se află companiile deţinute de cupluri din judeţul Caraş-Severin, cu un profit mediu de doar 25.000 de lei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.