Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Pokemon Go a generat venituri de peste 1 miliard de dolari

Ziarul de Vrancea
2 feb 2017 630 vizualizări
Celebrul joc Pokemon Go a depăşit pragul de 1 miliard de dolari venituri din momentul lansării. Lansat în iulie 2016, jocul Pokemon Go a însumat venituri de peste un miliard de dolari în cele 6 luni de existenţă, în condiţiile în care nu a beneficiat de o lansare globală, iar în pieţe importante, precum China, nu este prezent nici acum

 Informaţia vine de la firma de analiză Sensor Tower, cea care a urmărit îndeaproape evoluţia fenomenului atât în ceea ce priveşte partea financiară, cât şi a numărului de adepţi. Performanţa celor de la Ninatic, producătorul jocului, este cel mai bine pusă în valoare prin comparaţie cu veniturile celorlalte aplicaţii şi jocuri. Conform App Annie, toate aplicaţiile şi jocurile de Android şi iOS au însumat anul trecut venituri de 35 de miliarde de dolari. Pokemon Go a avut venituri de un miliard de dolari în doar şase luni. Nu mai puţin adevărat este faptul că performanţele jocului au scăzut în ultimele luni. Recordul de venituri din perioada în care Pokemon Go era pe val este de 18 milioane de dolari într-o singură zi. În prezent, veniturile generate de joc sunt de 1,5 - 2,5 milioane de dolari pe zi.

Taxa de drum în Bulgaria se achită doar în unităţile speciale din vămi

Şoferii care intră în Bulgaria şi care puteau plăti taxa de drum la mai mulţi agenţi economici pot achita, de la 1 februarie, această taxă, doar în unităţile speciale din vămi, în urma unor modificări adoptate de autorităţile din ţara vecină. Ghişeele la care se achită taxa sunt amplasate în punctele de frontieră Vidin/Calafat, Ruse/Giurgiu, Silistra/Ostrov, Kardam/ NegruVodă şi Duran Kulak/ Vama Veche, imediat după efectuarea controlului la intrarea pe teritoriul Bulgariei. De la 1 februarie, taxa de drum percepută de autorităţile din Bulgaria, care se putea achita la mai mulţi agenţi economic după ce şoferii treceau de vamă, se plăteşte doar la unitatea specială din cadrul Agenţiei Vamale a Bulgariei, anunţă un comunicat dat publciităţii joi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu. ”Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că, din data de 01.02.2017, au intrat în vigoare noi modificări la legea circulaţiei pe drumurile publice pe teritoriul statului vecin. Conform modificărilor legislative, conducătorii mijloacelor de transport care intră în Bulgaria îşi pot continua călătoria pe teritoriul statului vecin numai după ce efectuează plata taxei pentru drumuri, conform categoriei din care atovehiculul face parte, doar de la unitatea specială din cadrul Agenţiei Vamale a R.Bulgaria” precizează documentul citat. Ghişeele la care se achită taxa de drum pentru Bulgaria sunt amplasate imediat după cele de control la frontieră pentru intrarea pe teritoriul statului bulgar. Plata taxei de drum se poate efectua doar cu un card bancar pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone, iar pentru autoturisme se poate efectua plata în euro, leva sau cu un card bancar. Până în prezent, Agenţia Vamală Bulgară a infiinţat pentru plata taxei de drumuri câte o unitate la punctele de trecere a frontierei Vidin/Calafat, Silistra/Ostrov, Kardam/Negru Vodă şi Duran Kulak/Vama Veche şi două unităţi la puctul detrecere de la Ruse/Giurgiu.

Finanţarea prin intermediul pieţei de capital, mai puţin riscantă decat prin bănci

O finanţarea a economiei prin intermediul pieţei de capital este avantajoasă pentru stat, deoarece riscurile acestei finanţări sunt suportate în întregime de către sectorul privat, a declarat ieri economistul şef al Băncii Naţionale a României (BNR), Valentin Lazea, într-o conferinţă pe tema pieţei de capital. În situaţia în care finanţarea economiei se face prin intermediul băncilor, statul preia o parte a riscului, consideră economistul. “Banca Naţionlă a României a urmărit şi urmăreşte cu interes dezvoltarea pieţei de capital din România, considerând-o o componentă esenţială a unui sistem financiar matur. O piată de capital modernă contribuie la diversificarea riscului dintr-o economie şi la multiplicarea canalelor de finanţare”, a spus Lazea. În opinia oficialului BNR, există numeroase avantaje pe care o piaţă de capital dezvoltată le poate asigura tuturor actorilor dintr-o economie. Economistul şef al Băncii Naţionale a menţionat că piaţa de capital constituie pentru companii o alternativă mult mai ieftină decât creditul bancar, în timp ce din perspectiva investitorilor potenţiali, o piaţă de capital oferă o combinaţie de risc-randament mai mare decat depozitele bancare sau decât obligaţiunile de stat. "În orice economie sunt persoane care nu vor să rişte, de aceea vor câştiguri mici dar sigure. De aceea există şi investitori cu apetit mai mare la risc, la randamente pe măsură”, a completat reprezentantul BNR. Dezvoltarea pieţei de capital este benefică şi pentru bănci, deoarece multe firme româneşti sunt slab capitalizate şi nu dispun de garanţii pentru a lua credite de la bănci. Totuşi, pe piaţa românească este nevoie de noi listări de companii, pentru a exista lichiditate în piaţă, subliniază oficialul BNR. “În prezent, o condiţie care mai trebuie îndeplinită pentru ca piaţa de capital din România să promoveze în liga superiooară, aceea de piaţă emergentă: listarea unor companii de stat mari semnificative. Cele câteva listări făcut, precum MedLife, nu sunt suficiente pentru a asigura lichiditate în piaţă”, a conchis Lazea.

Samsung ar putea construi o fabrică de electrocasnice în SUA

Samsung Electronics ar putea construi o fabrică de aparatură electrocasnică în Statele Unite, a declarat o persoană apropiată situaţiei, acesta fiind cel mai recent caz al unei companii cu operaţiuni globale care analizează o reacţie la criticile preşedintelui american Donald Trump faţă de importuri, transmite Reuters. Suma care va fi investită şi unde va fi situată fabrica urmează să fie stabilite, a spus sursa. Noua administraţie de la Casa Albă a avertizat că va aplica taxe de import, în timp ce Trump a atacat unele dintre cele mai mari compa nii din lume pentru că fabrică în străinătate produse destinate americanilor, provocând îngrijorare şi o serie de promisiuni de investiţii în Statele Unite. Reprezentanţii Samsung au refuzat să comenteze dacă grupul are planuri specifice pentru extinderea facilităţilor de producţie în SUA, dar au precizat că au investit deja masiv în această ţară, inclusiv 17 miliarde de dolari în fabrica producătoare de cipuri din Austin, Texas. Companiile sud-coreene nu au fost criticate până în prezent, dar unele au luat măsuri prevenitve, pentru a evita acest lucru.

UE a lansat trei investigaţii antitrust în comerţul online

Comisia Europeană a deschis ieri trei investigaţii separate pentru practici anticoncurenţiale în comerţul electronic, împotriva unui grup de producători de electronice, între care Philips, a şase companii de jocuri video şi a unor touroperatori care includ Thomas Cook, transmite Reuters. Decizia a fost luată după aproape doi ani de analiză făcută de Executivul UE în industria comerţului online, care a arătat că astfel de restricţii incorecte sunt o practică extinsă la nivelul celor 28 de state membre. "Cele trei investigaţii deschise astăzi de către Comisie au rolul să rezolve probleme specifice, restricţii pentru preţurile cu amănuntul, discriminarea pe baza amplasamentului şi geo-blocarea”, se arată într-un comunicat al CE. Între companiile vizate de investigaţie se mai află companiile Asus, Pioneer, proprietarul platformei de distribuţie a jocului Steam, Valve Corporation , Koch Media, TUI şi Melia Hotels.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.