Economic

Piaţa de mobilier de birou ar putea ajunge la 120 milioane euro

Ziarul de Vrancea
13 nov 2016 772 vizualizări
Producţia a urcat în acest an cu 15%, după o accelerare a exporturilor, dar şi a cererii interne

Piaţa de mobilier de birou din Romania are o valoarea estimată între 80 şi 120 milioane euro, iar producţia a crescut cu 15% în acest an, după o accelerare a exporturilor, dar şi a cererii interne, pe fondul avansului economiei şi mutării mai multor afaceri din Turcia în Romania, a declarat, pentru News.ro, Daniel Florescu, antreprenor care controlează afacerile din Romania ale producătorului suedez de mobilă de birou Kinnarps. Economia romanească a înregistrat, în prima jumătate a acestui an, o creştere de 5,2% în termeni reali faţă de perioada echivalentă din 2015. Acest avans reprezintă, după creşterea exporturilor, principalul motor al creşterii pieţei de birouri în acest an. ”Am mai spus-o în trecut, Bucureştiul va fi capitala europeană cu cea mai mare creştere anul acesta. Romania a fost evaluată cu cea mai importantă creştere a PIB-ului din Europa, şi este normal ca diverse ramuri să susţină aceste cifre”, a spus Florescu. Omul de afaceri a subliniat că mutarea unor afaceri întregi sau ramuri economice din Turcia în Romania în ultimul an a contribuit din plin la reluarea investiţiilor şi la avansul pieţei. Investitorii sunt tot mai îngrijoraţi de situaţia din Turcia, unde preşedintele Recep Erdogan a instituit starea de urgenţă în 20 iulie şi a demarat epurări la scară mare împotriva tuturor opozanţilor regimului său, după tentativa de puci din noaptea de 15-16 iulie. Capitala rămane, în continuare, oraşul în care se fac cele mai multe investiţii inclusiv în zona mobilierului de birou. Investiţia pe metru pătrat pe care o face o firmă din Bucureşti este mult mai mare decat cea pe care sunt dispuşi să o facă clienţii din alte oraşe ale Romaniei, susţine omul de afaceri. Investiţiile pornesc, de regulă, de la 100 euro pe metrul pătrat şi pot ajunge la 1.000 euro. ”Să spunem doar că în Bucureşti va fi mai mereu mai mult de 100 euro pe un metru pătrat, iar în ţară niciodată nu va fi 1.000 euro pe metru pătrat. Cam acesta ar fi definiţia corectă. Se întamplă uneori ca aceeaşi companie, care are şi filiale în ţară, să investească mai mult în birourile din Bucureşti”, a afirmat Florescu. Costurile scăzute şi personalul calificat au contribuit la dezvoltarea pieţei mobilei de birou din Romania. ”Particularităţile pieţei romaneşti, faţă de cele din regiune, ar fi doi vectori de luat în seamă. În primul rand că vorbim de una dintre pieţele cu cele mai mici costuri de producţie din regiune. Probabil sunt şi ţări, cum este Bulgaria, care are costuri de producţie la fel de mici sau mai mici. În al doilea rand noi avem şi personal foarte specializat pentru cateva ramuri. Nu în toate ramurile excelăm, dar în IT, automotive, mobilă, aici suntem, fără îndoială, foarte buni”, a mai spus omul de afaceri.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.