Economic

Topul celor mai bogaţi romani

Ziarul de Vrancea
10 nov 2016 1485 vizualizări
Averea cumulată a celor mai bogaţi 300 de romani este de 21,7 miliarde de eruo, cu 4,2% mai mare decat nivelul înregistrat anul trecut

Ion Tiriac este cel mai bogat roman în 2016, cu o avere de 1,6-1,65 miliarde de euro, în creştere cu 8,3% faţă de anul trecut, cand averea era evaluată la 1,5 miliarde de euro, potrivit celei de-a 15 ediţii a Top 300 Cei mai bogaţi romani. Averea cumulată a celor mai bogaţi 300 de romani este de 21,7 miliarde de eruo, cu 4,2% mai mare decat nivelul înregistrat în ediţia de anul trecut a clasamentului. O creştere de 20% a fost înregistrată la pragul minim pentru ocuparea unui loc în clasament. Dacă în ediţia precedentă acest nivel se situa la 16-18 milioane de euro, acum pragul a urcat la 20-21 milioane de euro. Astfel, în 2016 cel mai bogat roman este Ion ţiriac, care  a ajuns la o avere între 1,6 -1,65 miliarde de euro, faţă de 1,5 miliarde de euro în 2015. Pe locul al doilea se află fraţii Pavăl, care deţin reţeaua de bricolaj Dedeman, cu o avere de 920-950 de milioane de euro, în creştere cu 6,8% faţă 201.  Ioan Niculae, candva considerat cel mai bogat roman şi ieşit recent din închsoare, ocupă locul al treilea, cu o avere de 600-700 de milioane de euro, în scădere faţă de 2015, cand averea era estimată la 750-800 milioane euro. Zoltan Teszari, proprietarul RCS&RDS, are o avere evaluată la 500-520 milioane euro, în creştere faţă de anul trecut. Pe următoarele locuri se clasează Iulian Dascălu, cu o avere de 450 de milioane de euro, Gruia Stoica şi Vasile Didilă (380-400 milioane euro), fraţii Cristescu (350-360 milioane euro), Gabriel Popoviciu (340-360 milioane euro), George Becali (280-300 milioane euro) şi Radu Dimofte (270-290 milioane euro). În ceea ce priveşte metodologia de calcul a averilor, fiecărui milionar i s-a întocmit o fişă în care au fost trecute companiile la care deţine acţiuni, proprietăţile imobiliare, banii pe care îi are în conturi, investiţiile în artă sau bunuri precum bijuterii sau maşini, potrivit autorilor topului realizat de revista Capital. Anul acesta au fost calculate valorile de piaţă a peste 3.000 de firme deţinute de 476 de antreprenori romani, aflaţi pe lista pretendenţilor  pentru un loc în clasamentul Capital. Pentru evaluarea afacerilor s-au folosit multiplicatori EBITDA, diferiţi pentru fiecare industrie, actualizaţi în funcţie de valorile de piaţă confirmate în cazul realizării unor tranzacţii recente în domeniile respective.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
maria, acum 2724 zile, 3 ore, 32 minute, 45 secunde
Asa se intampla cand tara saraceste.... cei bogati tot mai bogati, cei saraci ... si mai saraci !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.