Economic

ING pregăteşte concedierea mai multor mii de angajaţi

Ziarul de Vrancea
30 sep 2016 762 vizualizări
ING Groep, cea mai mare bancă din Olanda, pregăteşte concedierea mai multor mii de angajaţi, în cadrul unui plan de reorganizare care va fi anunţat luni, la o întalnire cu investitorii, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de publicaţia Het Financieele Dagblad, relatează Bloomberg.

Reorganizarea va duce la o mai mare centralizare a conducerii şi ar putea genera economii de ordinul miliardelor de euro. Un purtător de cuvant al ING, Raymond Vermeulen, a refuzat să comenteze informaţia. Banca are circa 52.000 de angajaţi, conform site-ului băncii. ING vede oportunităţi pe pieţele din Belgia, Olanda, Germania şi Polonia, a relatat Het Financieele Dagblad, în timp ce are îndoieli legate de prezenţa în Turcia. Directorul general Ralph Hamers a transformat ING într-o bancă cu operaţiuni concentrate în Europa şi vrea să extindă creditarea către persoane fizice şi companii dincolo de piaţa internă a băncii, în condiţiile în care minimele record la care se află dobanzile şi condiţiile stricte ale autorităţilor de reglementare referitoare la capital riscă să îi erodeze profiturile.

Companiile străine au făcut în 2015 investiţii directe de 3,5 miliarde euro

Companiile străine au făcut investiţii directe în Romania în valoare de 3,46 miliarde euro anul trecut, valoare revizuită în urcare faţă de cifrele publicate anterior, iar stocul total al investiţiilor făcute de firmele străine în Romania a ajuns la 64,4 miliarde euro la finalul anului trecut, potrivit datelor publicate vineri de Banca Naţională a Romaniei (BNR). Datele anterioare publicate de BNR indicau un nivel total al investiţiilor străine directe de doar 3,035 miliarde euro în 2015.  Nivelul investiţiilor străine de anul trecut a fost tras în jos de plata datoriilor filialelor romaneşti către companiile-mamă.  "Fluxul net de investiţii străine directe în anul 2015 a atins nivelul de 3.461 milioane euro, din care: 3.595 milioane euro aport la capitalurile proprii (nivel rezultat prin însumarea participaţiilor la capitalul întreprinderilor ISD, în valoare de 3085 milioane euro, cu profitul reinvestit în întreprinderile ISD în valoare de 510 milioane euro); - 134 milioane euro credit net de la investitorii străini (rambursările de credite au fost mai mari decat creditele primite)", a precizat Banca Naţională.  La finalul anului trecut, stocul investiţiilor străine directe a fost de 64,43 miliarde euro, din care 70% (45,1 miliarde euro)  capitaluri proprii, inclusiv profitul reinvestit, iar 30% (19,33 miliarde euro) credite primite de la investitorii străini.  Cele mai mari investiţii străine - 44,6% sau 28,75 miliarde euro - au fost în industrie, urmate de sectorul financiar (13,1%, 8,4 miliarde euro), construcţii şi imobiliare (12,2%, 7,88 miliarde euro) şi comerţ (12,2%, 7,86 miliarde euro). Aproape 60% din investiţiile străine, adică 38,2 miliarde euro, au fost concentrate în regiunea Bucureşti-Ilfov, urmată de regiunile Centru (9%) şi Vest (8,1%). Acestea sunt şi cele mai dezvoltate regiuni din Romania, potrivit statisticilor oficiale. Între ţările de origine ale investiţiilor străine în Romania, pe primele locuri se situează Olanda (25% din total), Austria (14,2%), Germania (12,4%), Cipru (6,9%) şi Franţa (6,7%).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.