Economic

Circa 40 de hoteluri zac în paragină pe litoralul romanesc

Ziarul de Vrancea
31 iul 2016 1133 vizualizări
Cele mai afectate staţiuni sunt Olimp, Neptun şi Eforie Sud

Circa 40 de hoteluri zac de zece ani în paragină pe litoralul romanesc, unele sunt în stare de nefuncţionare, iar altele funcţionează cu clasificări minime, de 1-2 stele, dar nu au beneficiat de investiţii, a declarat pentru News.ro directorul general al Paradis - Vacanţe de Vis, Aurelian Marin. "În starea actuală, nu pot fi utilizabile de către turişti. Majoritatea hotelurilor în paragină zac aşa de circa zece ani", a spus Marin, care a fost pană recent preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Patronii din turism cu afaceri pe litoral se plang că din cauza hotelurilor în paragină este afecvtat tot sectorul turistic de pe litoral şi cer ca toate hotelurile care nu au fost renovate să treacă rapid printr-un proces de  modernizare şi să fie clasificate, preferabil la 4 stele. "Dacă este să fac un top al necesităţii investiţiilor, acesta ar fi condus de staţiunile Olimp, Neptun şi Eforie Sud. În Olimp, din păcate, majoritatea hotelurilor sunt în paragină. Pe de altă parte, hotelurile de aici au acces direct la plajă, iar Olimp reprezintă un brand care ar putea fi revitalizat", a afirmat Marin. De asemenea, staţiunea Neptun, deşi nu are multe hoteluri în paragină, nu a reuşit să atragă investiţii în ultimii 15 ani. "Dacă în anii '90 era Perla Litoralului, după 2000, locul Neptunului a fost luat de Mamaia. În mod surprinzător, în ceea ce priveşte mobilierul urban sau spaţiile verzi, staţiunea Neptun arată foarte bine. Neptun a fost un brand al litoralului romanesc, are hoteluri bune, construite mai tarziu, cu spaţii mari, piscine, restaurante", a menţionat directorul Paradis - Vacanţe de Vis. Pe de altă parte, staţiunea Eforie Sud ar putea fi o excelentă oază de linişte dedicată familiilor şi cuplurilor. "Are legenda unei staţiuni regale, denumite candva Carmen Silva şi preferată de regina poetă", a  amintit Marin. În plus, plaja dintre Mamaia şi Eforie este lărgită, iar partea a doua a proiectului va începe în toamna acestui an. Astfel, plajele de la Eforie pană la Vama Veche vor fi şi ele lărgite pană la începutul sezonului estival 2019.

Litoralul, ocupat în proporţie de sută la sută

Litoralul romanesc este ocupat în proporţie de sută la sută în acest weekend, fiind destinaţia numărul 1 pentru turiştii romani în acest moment, a declarat corespondentului News.ro, preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin. Ea spune că nu mai există locuri libere în unităţi hoteliere pentru luna august. “Litoralul este ocupat sută la sută. Este destinaţia numărul 1 în acest moment pentru turiştii romani, indiferent dacă vorbim de destinaţii interne sau externe. Pentru turistul roman, destinaţia preferată în acest moment este litoralul romanesc”, a declarat Corina Martin. Preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării a precizat că litoralul romanesc va funcţiona la capacitate maximă şi în luna august. Corina Martin spune că nu mai sunt locuri libere, întampinand dificultăţi în a găsi camere pentru participanţii la diverse evenimente care vor avea loc în luna august. Turiştii aflaţi pe litoral la sfarşitul acestei săptămani au parte de multe concerte, dar şi de evenimente sportive.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.