Economic

Video!!! Lecţii despre "business etic" pentru oamenii cu mai puțin noroc în viață

Cristina DASCĂLU
30 dec 2015 1403 vizualizări
75 de locuri de muncă au fost create pentru persoanele defavorizate din mai multe judeţe, între care şi Vrancea.

Asociaţia Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă implementează, în parteneriat cu societatea AllConsulting Group System S.R.L., Primăria Ciorăşti din judetul Vrancea şi cu Centrul Român de Intervenţie Socială şi Psihoterapeutică (CRISP) din Iaşi, proiectul intitulat „Măsuri active de dezvoltare zonală prin activităţi de producţie industrială şi formare/perfecţionare profesională”. În cadrul acestui proiect, s-a dorit angajarea a 150 de persoane defavorizate, aparţinând grupurilor vulnerabile, însă doar 75, dintre care minim 50 persoane făcând parte din grupuri defavorizate, au avut şansa de a fi angajaţi în cele 11 Societăţi Economice Sociale (SES), înfiinţate în Regiunile Sud-Est şi Nord-Est. Practic, acest proiect a creat șanse noi și oportunități pentru oamenii cu mai puțin noroc, după cum au prezentat inițiatorii. “Proiectul a luat naştere ca urmare a cercetării şi identificării principalelor nevoi în cadrul grupului ţintă, cercetare care a evidenţiat o rată sporită a sărăciei în cele două regiuni vizate prin proiect, respectiv o nevoie acută de încadrare în muncă a persoanelor defavorizate”, susţin coordonatorii acestor structuri economice sociale. Proiectul este implementat în regiunile Nord-Est, Sud-Est şi Bucureşti-Ilfov (judeţele Bacău, Buzău, Constanţa, Iaşi, Suceava, Vrancea, Bucureşti) şi se desfăşoară pe o perioadă de 12 luni (Ianuarie 2015 - Decembrie 2015). În cadrul unei conferinţe de presă, organizată astăzi la sala de conferinţe a Hotelului Unirea din Focşani, s-a anunţat finalizarea proiectului, ocazie cu care s-au prezentat detalii despre beneficiile aduse de aceste mici afaceri dezvoltate în comunităţile rurale.
 

Ce afaceri se pot face în satele sărace
 

Din cele 11 SES-uri, patru s-au înfiinţat în judeţul Vrancea, trei în comunele Ciorăşti. Este vorba despre structuri care oferă servicii de coafură, frizerie, manichiură, organizare evenimente, amenajare de drumuri comunale, decolmatare şi reabilitare şanţuri, montaj pavele. Tot în Ciorăşti s-a înfiinţat o minifăbricuţă pentru producţie de betoane vibropresate. Un exemplu de succes prezentat în cadrul conferinţei a fost şi înfiinţarea firmei “Micropeisagistică”, în localitatea vrânceană Tătăranu, care se ocupă cu "proiectarea de spaţii urbane verzi , parcuri colorate şi gradini publice". În cadrul acestei structuri, mai mulţi localnici au fost instruiţi să ofere toate serviciile de peisagistică "cu rapiditate şi eficienţă”. Potrivit unor informaţii publicate pe site-ul proiectului, www.sesincluziune.ro, cele mai multe comenzi ale firmei vin de la clienţi persoane fizice, care vor să-şi amenajeze curţile şi grădinile. Practic, acesta este şi scopul acestor structuri economice, de a oferi alternative economice persoanelor din zone defavorizate, care învaţă, astfel, să devină independente prin crearea de mini-afaceri locale. Astfel, statul plăteşte mai puţin ajutoare sociale şi se reduce numărul de asistaţi. “Scopul principal al antreprenorilor sociali nu este obţinerea de bani, ci construirea unor afaceri etice, durabile, care să aibă un impact social pozitiv”, au declarat oficialii ogranizațiilor care au implementat proiectul. (Cristina DASCĂLU)

Detalii despre cele11 Societăţi Economice Sociale (SES), înfiinţate în cadrul proiectului găsiţi aici: http://www.sesincluziune.ro/structuri-de-economie-sociala/

 
Pe site-ul Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini de la conferinţa de prezentare

 

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.