Economic

Vrincenii isi iau intr-un an haine de 76 de euro

Iulia Crețu
25 sep 2007 709 vizualizări
Romanii poarta mai mult haine cu inscriptia "Made in China" decit lucruri autohtone u de miine se deschide cea de-a 30 editie a Tirgului Confintex

Focsanenii care vor sa isi aranjeze dulapul cu haine pentru sezonul rece sint asteptati de miine si pina duminica sa cumpere la preturi promotionale. Sala Polivalenta va gazdui cea de-a 30-a editie a Tirgului National de Imbracaminte si Incaltaminte "Confintex" 2007, expozitie cu vinzare organizata de Expoconfintex SA si Federatia Patronala din Industria Usoara. Peste 50 de firme din toata tara, din care 4 din Focsani vor veni la standuri cu creatii la promotii si in tendinte. Programul de vizitare este 26-29 septembrie, intre orele 10.00-19.00, iar pe 30 septembrie de la 10.00 la 16.00. Vineri, pe 28 septembrie, la Hotel "Unirea" va avea loc o seara festiva cu prezentari de moda si un program artistic. Organizatorii garanteaza ca la tirg vor participa numai producatori autohtoni, tocmai pentru a da un imbold industriei de profil. Piata de confectii si incaltaminte din Romania, ca de altfel si cea din Europa este acaparata in acest moment de produse cu eticheta "Made in China". Organizatorii au declarat ca din pacate pe piata de la noi ajung produse slabe calitativ, dar la preturi avantajoase. De altfel, romanii sint printre cei mai economicosi, si nu in sensul bun, europeni la bani cheltuiti pe haine. In medie, cheltuim cam 76 de euro pe cap de locuitor pe an pentru a ne imbraca. In comparatie, bulgarii dau cite 95 de euro, iar italienii, de 16 ori mai mult decit noi, cam 1.224 de euro. "Romania produce 15% din produsele de imbracaminte de pe piata, restul fiind importuri. Cele mai multe vin din China, in jur de 55%. La incaltaminte, ponderea este si mai mare pentru importuri. Noi producem numai 5% din ceea ce gasim in magazine, restul este adus din China si Turcia", a declarat Aurelientiu Popescu, director general Expoconfintex SA. Acesta a adaugat ca intreaga Europa este asaltata de produse produse in China, in jur de 40% din ceea ce se gaseste in rafturile din magazinele batrinului continent fiind lucrate in Republica Populara Chineza. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.