Economic

Contabilii vrinceni au sarbatorit primul an in UE

Camelia Stănilă
24 sep 2007 825 vizualizări
Contabilii vrinceni au primit ieri felicitari pentru primul an petrecut in UE, cu ocazia celebrarii Zilei Nationale a Contabilului Roman, instituita din 2005. In acelasi timp cu colegii din tara, filiala Vrancea a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) a organizat o intilnire festiva, la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia",

Ieri a fost celebrata, pentru a treia oara, Ziua Nationala a Contabilului Roman

la care au participat si subprefectul Ion Oprea, directorul adjunct al Directiei de Finante, Ion Ghionea, alaturi de sefii de servicii din cadrul institutiei, Adrian Buzdrug, comisarul sef al Garzii Financiare, dar si Florentina Timofte, sefa sectiei comerciale si de contencios administrativ din cadrul Tribunalului. Intilnirea a debutat cu proiectia unui film despre istoria CECCAR si provocarile cu care se confrunta profesia de contabil odata cu aderarea la UE, seminarii si congrese la care au participat membrii CECCAR, care de peste 10 ani sint inclusi si in grupele de lucru de la Bruxelles. Contabilii au incercat sa vina cu o alta perspectiva si abordare profesionala, in contextul UE, cu toate ca excesul de reglementare, de transpunere a legislatiei la normele europene au facut din acestia "victime" si ii solicita la maxim, dupa cum a precizat Nicolae Marin, presedintele filialei CECCAR, in cuvintul de deschidere. "IMM-urile inca nu realizeaza ca bilantul contabil este cartea de vizita a firmei. Neintocmit cu profesionalism, acesta poate fi un handicap in competitia cu firmele din UE", a adaugat Nicolae Marin, care a facut referire si la necesitatea unei relatii bazata pe etica intre contabil si firma pentru care lucreaza. Si reprezentantul Prefecturii a multumit contabililor pentru activitatea pe care o desfasoara si au recunoscut rolul important pe care acestia il detin in societate. "Cred ca statutul dvs. este inteles de foarte multi dintre manageri, desi si multi dintre dvs. conduceti cu succes o afacere. E nevoie de o analiza pertinenta din partea contabilului, trebuie sa se stie in orice moment situatia patrimoniala a societatii. E necesar sa va puneti amprenta asupra mediului de afaceri si e important sa va faceti meseria asa cum stiti mai bine, sa va faceti respectati prin simplul fapt ca sinteti profesionisti", a transmis subprefectul Ion Oprea. Intrunirea de ieri a continuat si cu citeva alocutiuni de specialitate, cum ar fi "Calitatea serviciilor membrilor CECCAR", ce a fost sustinuta de Costel Davidescu, auditorul de calitate al filialei. Astfel, contabililor le-au fost reamintite si principiile dupa care ar trebui sa se ghideze, odata deveniti contabili europeni. Filiala CECCAR are 446 de membri, din care 245 experti contabili, 201 contabili autorizati si 147 de stagiari. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.