Economic

300 de persoane la formare profesionala

Iulia Crețu
18 sep 2007 616 vizualizări
Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca a anuntat pentru primele opt luni ale acestui an o executie bugetara a asigurarilor pentru somaj de 90,48%, raportul intre cheltuieli si distributia bugetara fiind de 8,5 milioane RON la 9,4 milioane RON

Prin programele AJOFM, 362 de persoane au beneficiat de subventii

Astfel, la capitolul invatamint, subventia de 50% pentru angajatorii care realizeaza programe de formare profesionala pentru proprii angajati a fost acordata pentru 299 de vrinceni. "Au fost contractate 12 cursuri de calificare pentru operator-confectioner industrial pentru 299 de angajati proprii. S-au acordat si subventii pentru somerii care beneficiaza in totalitate de gratuitate, 362 de persoane. Pentru acestia au fost organizate 25 de cursuri in care au fost prinse 153 de persoane din mediul rural, 57 etnici rromi si 11 persoane cu dizabilitati", a declarat Marina Dantis, director executiv al AJOFM. La nivelul pietei locale numarul celor autorizati sa ofere cursuri de calificare este redus, drept pentru care aceste cursuri au fost facute prin centrele regionale. In ceea ce priveste asistenta sociala, procentul de realizare este de 88,46%, aici fiind cuprinse masurile destinate celor care lucreaza in interesul comunitatii, stimularea mobilitatii fortei de munca, prima de incadrare sau masurile financiare destinate celor care angajeaza persoane cu dizabilitati ori tineri absolventi. La acest capitol, platile de casa au fost de 4,5 milioane, in timp ce creditele bugetare au fost in valoare de 5,1 milioane RON. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.