Economic

Afaceristii, interesati de atragerea fondurilor structurale

Mihaela Beșleagă
14 sep 2007 740 vizualizări
"Daca nu accesam noi aceste fonduri, le acceseaza alte tari", e parerea unanima a oamenilor de afaceri vrinceni

Anul 2007 marcheaza un moment important pentru mediul de afaceri si antreprenorial din Romania. Integrarea in UE reprezinta deschiderea unor oportunitati importante de accesare a fondurilor europene, de aceea este important ca vrincenii se cunoasca modul si pasii care trebuie urmati pentru proiectare si pentru obtinerea cu succes a unei finantari europene. Asistenta financiara si oportunitatile de colaborare in conditiile integrarii au fost principalele teme discutate in timpul sesiunilor de comunicari desfasurate ieri in cadrul "Forumului economic al oamenilor de afaceri de succes din Vrancea". Forumul, aflat deja la a VI-a editie, este organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA), in colaborare cu Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC). "Aceasta editie a Forumului marcheaza un nou inceput, atit pentru oamenii de afaceri, cit si pentru Camera de Comert, pentru ca este prima editie in care sintem membri UE. Este important sa stim cum sa atragem fondurile europene, pentru ca daca nu le accesam noi, le acceseaza alte tari", a spus in deschidere Sorin Vornic, presedintele executiv al CCIA. Alina Dimache, consilier programe in cadrul Oficiului Teritorial Galati al ANIMMC a realizat o prezentare privind modalitatea de acordare a fondurilor structurale, care vor avea ca efect cresterea productivitatii intreprinderilor si reducerea decalajelor fata de statele Uniunii. Suma acordata Romaniei prin acest tip de fonduri este de 19,668 miliarde de euro pe perioada 2007-2013. Forumul afaceristilor se desfasoara pe parcursul a doua zile, 13 si 14 septembrie. La discutiile din prima zi, care au avut loc la Hotelul Solar, au participat oameni de afaceri, printre care si Ion Roman si Nicu Mazere, reprezentanti ai firmelor de consultanta, intreprinzatori locali si reprezentanti media. Astazi va avea loc festivitatea de premiere a firmelor cu cele mai bune rezultate in anul financiar 2006.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.