Economic

Tot mai multe firme inactive

Camelia Stănilă
4 sep 2007 848 vizualizări
De la inceputul acestui an si pina pe 22 august, finantistii au declarat inactive nu mai putin de 26 de societati, numar care il depaseste pe cel al firmelor introduse in aceasta categorie pe tot parcursul anului 2006.

In 2007, firmele inactive le-au depasit ca numar pe cele inregistrate anul trecut

Lista contribuabililor inactivi se actualizeaza periodic, prin Ordinul 1039/2007 publicat in Monitorul Oficial nr. 576/22.08.2007, la nivelul judetului Vrancea fiind inclusi urmatorii agenti economici: Amigo Impex SRL Focsani, Barbosu& Busuioc SNC Focsani, Vicando SRL Bacau, sucursala Cotesti, Achimarior SRL Vinatori, Agroconstruct Vulturu Impex SRL, Aleangel SRL Marasesti, Cris Transtour SRL Odobesti, Dapor SRL Maicanesti, Distri Com Impex SRL Brosteni, Eliflam SRL Vidra, Fairhaven SRL Focsani, Ferma Italiana SRL Marasesti, Gimi-Star SRL Focsani, Lailaur SRL Homocea, Mapedeo SRL Adjud, Negotis Import Export SRL sat Poduri, Valea Sarii, Overland Impex SRL Focsani, Petivico SRL Rastoaca, R.D. Casital Construct SRL sat Vitanesti, comuna Tifesti, Shun Hong& Dige SRL Vidra, Silcazimar SRL sat Lepsa, comuna Tulnici, Terrachim SRL Panciu, Tudorax Comprod SRL Panciu, Uuniversal Broker Asigurari SRL Focsani, Vanicom SRL Adjud si Vrancea Traditional SRL Focsani. Acestea se adauga la alte 23 de firme declarate inactive pe parcursul anului 26, ultimele pe 6 decembrie. Agentii economici intra in aceasta categorie daca se sustrag de la efectuarea inspectiei fiscale, prin declararea unor date false privind sediul firmei, sau sint descoperite ca nu functioneaza la sediul social sau domiciliul fiscal declarat. De la "instalarea" starii de inactivitate, contribuabilul nu mai are dreptul de a emite facturi sau alte documente sau formulare tipizate cu regim special, pentru livrarile de bunuri sau serviciile efectuate. Documentele fiscale emise de un contribuabil declarat inactiv, cu incalcarea interdictiei mentionate anterior, nu produc efecte juridice din punct de vedere fiscal. Finantistii precizeaza ca agentii economici inactivi au avizele, autorizatiile si licentele suspendate pe perioada de inactivitate, insa suspendarea nu determina prelungirea termenelor, aminarea sau exonerarea de obligatiile la plata datorate. Starea de inactivitate inceteaza daca se constata incetarea motivelor pentru care contribuabilul a fost declarat inactiv sau ca urmare a unei hotariri judecatoresti, de la data la care aceasta ramine irevocabila. Pina la aceasta data, insa, finantistii nu au inregistrat nici un caz de reactivare a unei firme. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.