Economic

IMM-urile pot cere fonduri pentru consultanta in afaceri

Camelia Stănilă
22 aug 2007 646 vizualizări
Micii intreprinzatori trebuie sa se miste rapid daca vor sa acceseze fonduri nerambursabile Phare, pentru consultanta si asistenta in afaceri.

Proiectele trebuie depuse pina la 30 august

Documentatiile necesare obtinerii acestor bani trebuie depuse pina la 30 august, insa patronatul IMM Vrancea pune la dispozitia doritorilor si un ghid al solicitantului. Presedintele PIMM, Ion Roman, a participat recent la o instruire privind licitatia organizata pentru "Asistenta acordata IMM-urilor in scopul achizitionarii de servicii de consultanta in afaceri", ce urmeaza a fi implementat in cadrul programului Phare 2005 - Coeziune Economica si Sociala. Aceasta schema ofera sprijin financiar nerambursabil IMM-urilor sau ONG-urilor care au membri IMM-uri, sumele acordate fiind cuprinse intre 8- 20 mii euro in primul caz, sau intre 20-160 mii euro, in al doilea. Bugetul disponibil, la nivel national, este de 7,2 milioane de euro, suma pentru regiunea de Sud-Est, din care face parte Vrancea, urcind la peste 1 milion de euro. "Este un termen rapid de depunere a proiectului, intre 20 si 30 august, insa a fost publicat acest ghid care arata exact pasii care trebuie parcursi pentru intocmirea proiectului. Se poate face un proiect si fara consultant, in chiar 7 zile. Intreprinzatorii au mai pierdut un start in perioada Pastelui si cei care intr-adevar doresc astfel de fonduri s-au pregatit. IMM-urile trebuie sa aiba o preocupare permanenta de accesare a fondurilor", a subliniat Ion Roman. Acesta a precizat ca proiectele trebuie depuse in scris la Braila, la Agentia de Dezvoltare a Regiunii 2 Sud-Est, doar prin posta, cu confirmare de primire. O alta modalitate de depunere a celor 5 exemplare nu va fi acceptata, nici macar personal la Agentie. Cei care doresc sa-si dezvolte afacerea prin intermediul serviciilor de consultanta (inclusiv pentru reorientare/ restructurae afacere, instruire management si resurse umane, asistenta in marketing si chiar pentru obtinerea unei finantari) trebuie sa contribuie financiar cu 50% din bugetul proiectului. Dupa aprobare, beneficiarii vor beneficia de 80% din bugetul prevazut, iar plata finala va fi de 20% din totalul costurilor eligibile. "Aceste fonduri pot fi accesate doar de firmele care nu au pierderi si care nu au datorii la stat mai mari de 10%", a precizat Ion Roman. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.