Economic

Licitatie aminata pentru microbuze

Camelia Stănilă
14 iun 2007 670 vizualizări
Inspectoratul Scolar a anulat licitatia pentru achizitia celor 99 de microbuze scolare, destinate judetelor din Regiunea de SE.

Importatorul Fiat nu a putut livra tot pachetul de microbuze

Hotarirea a fost luata in urma unei atentionari venite din partea Biroului de Monitorizare a licitatiilor, din cadrul Directiei de Finante, ce viza nerespectarea unei clauze de catre firma declarata initial cistigatoare. AutoItalia, importator Fiat, singura care de altfel s-a prezentat la licitatia de la sfirsitul lunii mai, nu ar fi putut livra toate cele 99 de microbuze pina la 15 septembrie, cind incepe anul scolar, conditie stipulata in caietul de sarcini. Firma s-ar fi angajat sa aduca la timp doar microbuzele necesare comasarii scolilor, in vederea eliminarii claselor simultane, iar restul mijloacelor de transport pina la sfirsitul anului financiar. Desi nu s-ar fi dat mult peste cap planurile oficialilor din invatamint, finantistii au atras atentia ca licitatia nu poate fi valida. In aceste conditii, ISJ va trebui sa reia toata procedura de achizitii. "Nu am dorit sa existe nici un fel de discutii, pentru ca este vorba si de o suma mare de bani la

mijloc. Astfel, vor relua toata procedura de achizitie. Acum lucram la scrisoarea de intentie, pe care o vom publica pe Serviciul Electronic de Achizitii Publice (SEAP)", ne-a precizat inspectorul general adjunct Stan Rogoz, cel care s-a ocupat de organizarea licitatiei. Oficialii din invatamint spera ca, de aceasta data, sa se prezinte mult mai multi furnizori. In cazul unei noi aminari, exista riscul ca orice firma declarata cistigatoare sa nu poata face livrarile la timp. Pina la 15 septembrie trebuie aduse 99 de microbuze, necesare pentru transportul elevilor din judetele Vrancea, Braila, Galati, Constanta, Buzau si Tulcea. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.