Caterincă Mioritică

Doar o barfă să-ţi mai spun!

Ziarul de Vrancea
20 iul 2012 1096 vizualizări
Şoferii pişangii de la Transport Public

Ruşine mare pentru şoferii lu’ dom’ Diaconu de la Transport Public Focsangeles. Carcotaşii care mai merg cu midibuzele l-au surprins în zona Gării pe un distins învartitor de volan şi apăsător de pedale. Deşi mai avea timp pană să plece în cursă, omul nostru s-a dat jos din maşină şi şi-a descărcat vezica la un tomberon în Piaţa Gării, în văzul tuturor. Chiar credeţi că nu avea unde să se ducă la toaletă? Noi zicem că dacă avea puţin simţ pudic, ar fi găsit de cuviinţă să se uşureze la un wc. Dar, unde nu-i minte, ce să cerem… Şi pentru ca ruşinea să fie şi mai mare, şoferul de midibuz nici nu s-a spălat pe maini. Cu aceleaşi maini a dat bilete la călători, normal. Scarbos, zău aşa! Uite de asta preferăm doamnele cochetele de la Transport Public. Ele măcar au aflat de şerveţelele umede antibacteriene.

Fratele Mateiu şi-a tras X5. Maşina preferată a mocanilor de juma de metru

Comuna Campuri tinde să devină al doilea Tulnici în ceea ce priveşte activităţile administrative ale primarelui. Asta pentru că, banii destinaţi de APIA pentru întreţinerea păşunilor ar fi ajuns la… tăietorii de iarbă şi de frunze la caini, am completa noi. Răutăcioşii povestesc că primarul frate Mateiu ar fi intrat direct în banii localităţii şi ar fi făcut-o de oaie. Cică plăteşte un tăietor de iarbă cu 70-80 de lei pentru a nu face nimic. În condiţiile în care o zi la prăşit, zic surse săteşti, ar ajunge la maximum 50 lei. Şi, în plus, cică în faţa Primăriei Campuri ar fi răsărit o maşină de lux, un X5, preferata primarilor de la munte. Nu pentru că e de meltean, ci pentru că se încadrează în peisaj. Pentru că e de bun gust ca tu, jumătate de om, rotund cat un butoi şi cu bretonel, să cobori dintr-o maşinoaie din care nu te vezi cand eşti la volan. Unii-alţii se întreabă de unde a avut fratele Mateiu bani de maşinuţă, în condiţiile în care în campanie a fost supt de fonduri. Răutăcismele de uliţă zic că fratele Mateiu de la puşcărie a făcut ore de muncă şi cu banii primiţi pentru treaba în folosul comunităţii şi-ar fi „ajutat” fratele Mateiu primar de Campuri. Păi dacă nici fraţii nu se mai ajută între ei, ce să mai zicem…

Mălaiagiul de la Prefectură

Este un funcţionar la o sală cu 2 de 1 la Prefectura mioritzică- persoană importantă, nu-i spunem numele, căruia îi place tare mălaiul de prin hambarele primarilor din judeţ. Omul are un post strategic: înregistrează toate reclamaţiile care vin de prin judeţ, inclusiv la adresa unor baronaşi comunali, care se poartă pe la ţară ca pe propriile lor moşii. Aşa că primarii care se respectă trebuie să aibă intrare la persoana care în anumite circumstanţe se poate dovedi mai importantă decat însuşi zerovieru. Omul cică îi anunţă pe primarii care au intrare la el că s-a mai găsit cate un cetăţean nenorocit care să-i reclame. Plata se face în grane, întrucat funcţionarul important are acasă o curte plină de înaripate care se roagă să vină cat mai multe reclamaţii la perfectură ca să mănance bine.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.