Caterincă Mioritică

Dulap de boschetar

Ziarul de Vrancea
2 iun 2012 1132 vizualizări
Homeless-ii din Focşani se simt atat de bine pe stradă, loc care le oferă tot confortul.

Din ghenele lui Vasilesque se servesc cu bunătăţi aruncate de cetăţeni, în bălţile din străzile şi trotuarele lui Didishor îşi fac lustru la pantofii purtaţi sezoane la rand, în oglinzile retrovizoare ale maşinilor parcate în spatele blocurilor îşi mai mai freza şi îşi tund barba cu mişunători, iar în subsolul blocurilor îşi întind dormitoare cu miros puternic. În cazul în care vreţi să ştiţi unde îşi ţin boschetarii hainele de schimb, am aflat noi. Pentru că nici la noi în cartier nu e ca-n Primăverii, boschetarul de la bloc şi-a uitat, într-o dimineaţă, “şifonierul” deschis. Hainele, frumos rulate, erau îndesate în caseta în care este ascuns contorul de la gaze. Fiecare casetă de acest gen a fost ocupată de milogi, ascunzandu-şi aici haine, încălţări, ceea ce mai şutesc, dar şi mancare. Fiecare boschetar are “şifonierul” lui, spre disperarea celor de la gaze şi a cetăţenilor care se gandesc că s-ar putea ajunge la avarii periculoase. Însă, acesta este confortul cetăţenesc în oraşul Focsangeles.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
claudiu, acum 4344 zile, 19 ore, 8 minute, 5 secunde
Andra dar ce facem cu ei?Statul trebuie sa aiba si alternativa pentru astfel de oameni.Deci o sa crestem caini iar de semenii nostri (cu vina sau fara vina lor) cine o sa aiba grija?
andra, acum 4345 zile, 55 minute, 28 secunde
in acest mod isi plaseaza temporar cumparaturile, poate furtisagurile... si mai pun si lacat, daca au ceva mai de pret.... astfel incat tin blocata o parte din instalatia de gaz o perioada buna de citeste integral
Cristi, acum 4346 zile, 1 ora, 23 minute, 6 secunde
Foarte inventivi sunt boschetarii. Bine ca au doar sifonierul acolo, nu si dormitorul ca la alte blocuri.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.