Caterincă Mioritică

La lansarea primarului Pesede la Valea Sării, cantăcioasa Cory Chiriac le-a cantat pesediştilor melodia “Portofelul”

Ziarul de Vrancea
25 mai 2012 1381 vizualizări
Iar deputatul Cristi Dumi a fredonat fericit, în timp ce lui Dragoş Barlă Ramă groasă i s-au aburit ochelarii

Lansare de cantec la Valea Sării zilele trecute. Primarul migrator Nicuşor Berbecuci a fost lansat de noul său partid, pesede, să mai toace frunze la caini încă un mandat, în prezenţa unei distinse doamne a cantecului romanesc pe care, copil fiind, abia aşteptam să o văd la festivalul de la Mamaia, Cory Chiriac. Buun. Şi cantăcioasa, în repertoriul ei pentru Valea Sării, pe izlazul comunal, a cantat şi o melodie şugubeaţă, pe care nu credem că a anunţat-o organizatorilor, în speţă pesedoilor. Melodia respectivă se numeşte “Portofelul” şi, după ce am ascultat-o, credem noi că este manifestul voalat al artistei la adresa politicienilor care cumpără voturi cu un milion de lei, dar şi la adresa cunoscutului baron Moprişan, poreclit de cei care-i ştiu trecutul, “Portofel”. Cum primarului migrator de la pedele la pesede, Berbecuci, melodia i-a intrat pe o ureche şi i-a ieşit pe alta, fără să-i aprindă niciun neuron, altor pesedişti mai vechi le-a făcut o mare impresie. În faţa scenei, fermecat de glasul Corinutzei, se bălăngănea de pe un picior pe altul chiar deputatul de Dorobanţi, Cristi Dumi, cel pe care îl ştim mare amator de artă. Deci, are ureche muzicală! Lui, melodia “Portofelul” i-a plăcut, după cum ne-au spus cei care l-au observat de aproape. O impresie puternică i-a făcut melodia Corinei Chiriac şi lui Dragoş Barlă zis şi Ramă groasă, căruia la auzul versurilor cu portofelul buclucaş i s-au aburit instantaneu ochelarii. Care sunt de firmă. Omul s-a gandit exact la cine vă gandiţi şi voi, cititori carcotaşi. Dar n-a putut să spună nimic pentru că toate babele din comună plangeau uitandu-se la dantura perfectă a artistei care le-a marcat ţinereţile. Noi însă ne-am gandit să punctăm aroganţa lui Cory, s-o felicităm pentru ironie şi să-i transmitem că nu credem că pesedoiii din Vrancea o vor mai chema vreodată la cantări de campanie fără să-i aprobe dinainte repertoriul. Şi, pentru cei care nu ne cred pe cuvant, dăm şi un link la melodia care a făcut valvă la Valea balegăstock Sării.

http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/corina-chiriac-portofelul


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
elena, acum 4355 zile, 15 ore, 23 minute, 49 secunde
Daca sunteti dobitoci ce sa intelegeti voi....Mizerii ordinare , Corina este si va ramane o mare doamna a muzicii usoare romanesti iar repertoriul ei nu-l poate face nici un partid politic cu atat mai citeste integral
Dan-Andrei, acum 4357 zile, 4 ore, 43 minute, 12 secunde
geniallll!!!!!! cum e soarta ironică...așa....din când în când BIG LIKE!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.