Caterincă Mioritică

Nea Mircea, sînt eu, Marianus ridiculus!

Ziarul de Vrancea
23 mar 2012 18474 vizualizări
Baronul nu ratează nici o ocazie să se facă de băcănie

Baronetele este de departe cel mai bun politician de tranziţie din judeţ, pe care liliputanii portocalii şi galbeni n-or să-l dea jos vreodată. De asemenea, el este primul şi la discursuri… penibile. Cînd e vorba de pus cenuşă în cap, Renato e numero uno, nu-l întrece nimeni. Prezent la slujba de înmormîntare a vicepreşedintelui de CeJex, Mircea Diaconu, ţinută în Biserica din Piaţa Uimirii, emanatul nostru s-a făcut de băcănie. Convins de faptul că are nişte ziceri profunde, dacă nu chiar cu iz biblic, memeoul a dat drumul la vocabule. „Nea Mircea…pentru că ştiu că mă auzi de acolo din cer, că mă auzi de aici, mă auzi de pretutindeni… sînt eu, Marian, Marian Oprişan. Băiatul acela tînăr, cu ochelari în care ţi-ai pus încrederea, pentru care ai renunţat (forţat n.r.) la funcţia politică în favoarea lui…”, a cuvîntat baronul. Şeful cobzarilor, pardon, al preoţilor Nicolae Cobzaru, dar şi şeful său ierarhic Epifanie Norocel, nici pe departe „preasfinţit”, îşi muşcau limba că să îşi stăvilească rîsul. Nu numai că nu s-ar fi căzut să rîzi într-un asemenea moment, dar la influenţa episcopală a lui Moprişan, cel puţin Cobzaru ar fi ieşit imediat la pensie. De fapt, mai toţi ortacii, toată floarea pesedistă la pachet cu nişte galbeni se abţineau să nu izbucnească în rîs la discursul de toată jena a lui Mop. Nu că momentul nu ar fi fost de o ilaritate absolută, dar ştiţi cum este cu democraţia în pesedică... Speech-ul „preşedintelui Vrancei” trebuie pus în colecţie alături de cel cu „jo mapel Marian Oprishan…”. Dacă toţi conducătorii postdecembrişti ar ajunge în Rai, l-ar convinge sau l-ar forţa pe Sfîntul Petru să se bage la nişte contracte păguboase pentru Eden în care politrucii ar lua 90% din fonduri, 10% ar lua în cutia milei Sfîntului Petru şi ce nu mai rămîne s-ar împărţi Cerurilor! (Evlaviosul)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.