Caterincă Mioritică

Mirtoaga diesel, pole position in circuitul hirtoapelor din Focsani

Ziarul de Vrancea
20 nov 2010 1038 vizualizări
Orasul european Focsangeles ar putea candida cu succes pentru titlul de tirgul animalelor.

Dupa ce prin cartiere treapada nestringheriti si duhnitori ciinii tomberonisti, prin gangurile intunecoase ies sa rontaie din gunoaie guzganii lui Bacinschi, prin plopii fara sot croncane stresante si macabre ciorile aceluiasi primar, pe strazi dam cu masinile in caii putere care trag dupa ei carute mai mult sau mai putin colorate. Sintem un tirg cosmopolit cu pretentii de oras european, ce sa mai! Si foarte prietenos cu animalele etnicilor. Caii putere de la carute au ajuns sa stea si la alimentarea cu carburant, in timp ce conducatorul atelajului isi cumpara un bradut odorizant cu aroma de fin proaspat cosit. Imaginea surprinsa la intrare in oras dinspre Golesti arata ca mirtoagele stiu ca diesel e mai ieftin. Si cum criza musca tare din economii, nu-i exclus ca peste ceva timp sa ajungem sa stam la coada la benzinarii, in carute, asteptind sa spalam ochelarii de cal de musculite lipite in goana trapului. Pentru a utila benzinariile corespunzator, ar trebui montate si lopatele de balegar, in loc de reciclarea uleiului de motor. Si acum sincer, mai Didi primar care-ti place sa fii numit de oras, la drumurile pe care le avem prin tirg, cum sa mergem cu masini, cind hirtoapele sint mai potrivite pentru carute trase de cai?! Iar, in curind, o sa ajungem sa iesim din glod in care trase de boi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.