Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
14 feb 2009 1138 vizualizări
Didi, primarul MOP

Bunicul edil al municipiului de pe Milcov a ajuns accesoriul potrivit al baronului Oprisan pentru a da lustru podelei de la partid. Didi a lasat oglinda la picioarele sefului sau si nu a mai contat ca a dat cu limba, cu mineca sau ca si-a scos camasa de pe el pentru a-l indupleca pe "domn"â„¢ presedinte". Asa e la PSD, ai tupeu sa spui ca nu-ti convine ceva, a doua zi esti repede luat la palme de primul om al clanului si esti pus sa astepti pe la usi. Se pare ca pentru neobrazarea de a spune presei ca intre pesedei nu prea mai e deschisa calea comunicarii, Didishor mustiuc a trebuit sa faca temenele in fata manechinului, sa respire mai putin aer in fata lui si chiar sa ii pupe mina, in spirit de penitenta. Marean, dupa ce i-a ascultat orele de scuze, i-a facut lui Didi o oferta pe care n-a putut sa o refuze: o sanctiune pe linie de partid. Primarul cirpa a inghitit si a plecat pios, recitind in gind "iertare stapine, am fost un nesabuit, nu mai fac"! si o sa le trimit si ziaristilor o depesa in care o sa ma contrazic singur.


Premierul cu nume de KK


Comunitatea de turcaleti de pe la noi si-a gasit amuzament mare. Dupa ce in trecut rideau de plaiesii lui Stefan, dupa ce ii mai bateau asa din cind in cind, cind n-aveau moldovenii chef de lupta, iaca amu oamenii din Bizant se tavalesc pe jos cind aud de numele premierului nostru. Om mic la stat, dar mare la sfat, Emil Boc suna rusinos in turca, amintind de o treaba urit mirositoare de la"¦ buda. Si pe la Focsani, otomanii se hlizesc cind aud stiri cu primul ministru cu nume biziit de muste prin hazna. Si nu doar in turca premierul Boc-poc stirneste risul, nici in limba germanilor acesta nu impune respect. Boc, la care se mai adauga un "k" se traduce prin"¦ tap. Deci, in relatiile bilaterale cu Poarta Otomana sau cu germanii, Boc al nostru, asa mic si dat rostogol in prime-time, isi va cladi o imagine de om-bufon si in niciun caz de om serios, inalt, de stat.


Te fur, dar o fac in numele Domnului


Hotii de prin oraselul nostru, acolo unde daca nu vin infractorii de la Bucuresti sa praduiasca ceva, nu se intimpla niciodata nimic, au gasit o noua reteta de succes. Caciula neagra sau ciorapul lycra tras peste fatau au fost inlocuite cu haine preotesti si mutra evlavioasa. Un arhanghel cu sufletu-n Rai si cu mina prin buzunarele blegilor a actionat saptamina trecuta pe la magazinasele cu toale, unde vinzatoarele sint mai preocupate de comenzi de oje decit de banii din casa ori de telefonul de pe tejghea. Omul Domnului a cerut contributii pentru manastirea saraca din buzunarul sau si, fiindca a primit refuz de la pitzi, i-a subtilizat telefonul. Celular dupa care vinzatoarea a plins si a suspinat si pe care popa pacatos i-a promis ca i-l aduce inapoi. Pentru ca nu si-a tinut cuvintul, falsul om al Domnului va arde in flacarile Iadului. De unde nu va avea semnal sa-l apeleze pe Sfintul Petru pentru iertare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.