Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
17 ian 2009 1209 vizualizări
Judele viceprimarilor, in tandreturi cu xeroxista de la CJ

Focsanii vor avea intr-un viitor destul de apropiat viceprimari de o anumita culoare de carioca. Cum Alin a tulit-o la Bucale, iar Postelnicu a cam disparut din peisaj odata cu intrarea liberalilor in opozitie, noua ordine politica nationala prefigureaza doi noi locotenenti pentru bunicul Didi, din care unul sigur nu va face parte din «Alianta pentru Focsani». Zice-se ca procesul, corect cintarit de judele Meme Stoyan, va fi analizat orb si echidistant si de omul justitiei de la Galati, cu conexiuni directe intr-un anumit birou de la CJ. Acesta nu va fi influentat in decizie deloc de faptul ca are o vila la Lepsa sau ca a fost ajutat pe ici pe colo, prin temeliile esentiale, de Cornelus Visinache, omul lui Marean. Cit despre judele impartial Stoyan, circotasii au dat la lumina ca ar avea o iubi pe care si-a angajat-o pe la Consiliul Judetean, imediat dupa ce a dat minunata solutie in dosarul «Carioca» de la micul parlament local. Initial, plecata prin curierat rapid de la Posta, donsoara si-ar fi fitiit fesele pe la biroul de relatiuni internationale, condus de Cata Vrabiuta. Cum insa ocupanta si cica mai nou fosta jumatate din inima lui Stoyan nu prea se descurca nici cu inglis, nici cu franse, iar la italiano nu o bunghea deloc, Marean a trimis-o la copiat hirtii si bagat acte in chilotei.


Mustea si cu Placy e-napoi, Frichinoase inainte


Pedeleii vrincenesti s-au intilnit la ceas de seara sa isi mai imparta cite o functie, cite o arie de influenta. Palavragiii de la partid au dat repede la flasneta ca oamenii cu cascavalul gros din partid, adica Sori Placy si bunelul Mustea, ar fi primit un mare ciuciu. Aceeasi directie i-a fost aratata si lui Momo, inteleptul tribului, care, in spiritul directivei neconstitutionale a profului de Drept, premierul Poc-Boc, a fost trimis la pensie sau nu, la firma de constructii a familiei. Cel care a avut norocel sa calce in ceva, adica intr-un prag de functie importanta, e

taranelul Nicu Tanase Frichinoase, proaspat director de ARR-u, din nou. Analistii de pe marginea soului de la PD-L se cam mira de Alin, care prin deciziile astea ii lasa cale libera lui Marean sa fluiere prin batatura portocalie, odata ce bastanii si bastaneasa sint lasati politicos la usa partidului si nu vor participa la negocieri.


"Monstru cum laudae"


Teodora Cismeanaru, sefa Bebleoteciunii Mioritzice, a facut-o iar da oaie! L-a uns rege tocmai pa nea Gigi, acordindu-i diploma da "Mentor cum laudae". Da ce n-ai spus, Teo, "Monstru cum laudae"!? Nu era de ajuns ca "â„¢nea Gigi de la Hoglinda Leternara a bagat dracii-n masonerie si umbla cu Mazda printre scriitori ca Don Quijote cu mirtoaga? Nu, avea nevoie si de diploma. Dragut, donsoara! L-ai intrebat matale pa "â„¢nea Gigi cum si-a luat licenta aia desteapta da la Universitatea din Iasi? Nu, Teo, nu l-ai intrebat! Va credeti vreo ministreasa a culturniciunii si dati diplome pa banda rulanta. Si ca sa fie cu lautari, ati mai si numit un fond da carte cu numele scriitornicului Gigi. Esti tare, Teodora, si "â„¢nea Gigi o sa te bage sigur si-n masonerie, poate si-n Uniune. Acolo unde conteaza sprijinul fratilor din loja si mai putin opera. Am trait s-o vedem si pe asta, "â„¢nea Gigi cu "Jurnalul" platit de baron si scos in zece exemplare, sa fie numit pontifexul intelectualilor din Vrancea!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.