Caterincă Mioritică

Singele lui Pomana nu se face liberal

Ziarul de Vrancea
15 nov 2008 773 vizualizări
Singele rosu nu se face galben! Asta a constatat in aceasta campanie electorala primarul Pomana de la Brosteni.

Omul nu-si uita dragostea dintii si ii fuge doctrina mai aproape de lotrii de paduri care i-au fost sefi si l-au scapat de "mititica" decit la galbenii care l-au trimis la primarie. Se aude ca fostul padurar i-ar fi transmis lui Ninishor ca-l voteaza cu draga inima la Camera Deputatilor, dar la Senat parca ar vrea sa-i dea un vot de pomana lui "nu ma doare nici in Duta" decit "europeanului" Orlando. Cu toate ca si-a pus pelerina galbena de campanie, parca tot mai aproape ii este camasa rosie acestui nou primar navetist de la Pitulusa. Cum s-ar zice, primarul isi mai schimba culoarea, dar viciu ba!


Cocori sacrificati cu O(stro)PEL


Doi cotcodaci cu giturile rosii, Giani-Lautaru si Rodicutza-Cumintzica au devenit cei mai recenti clienti ai unei firme de masini nemtesti care incepe cu O suma de peste 15 mii de coco. Giani-Lautaru, proaspat ales (temporar si degeaba) sa reprezinte vrincenii in locul unde se fac legile, s-a captusit cu o masinuta de toata frumusetea in schimbul renuntarii la calitatea de sfatuitor local pe urmatorii 4 ani. De asemenea, Rodicutza "" Cumintzica aleasa pentru a doua oara in aceeasi functie locala a primit si ea drept rasplata a ridicarii minutelor la sedinte una bucata masina gris metalizat de jdemii de euro. Evident ca limuzinele nu figureaza neam in declaratiile de avere ale celor doi, iar daca ii intrebi sustin ca au fost cumparate cu sudoarea fruntilor lor de lefegii si sfatuitori comunitari.


Videobaron rasarit dupa blocurile potocalii


Zilele acestea ruleaza pe internet un videoclip dedicat special lui Marinica-pesedica, pe ritmuri de cartier. Desi i-a cazut invers, Marinica a sustinut ca melodia este produsul beizadelelor si ciocoiilor. Refrenul sacadat "luati mina de pe Vrancea, ne-am saturat sa fim furati" are sanse sa prinda cel putin la generatia tinara, a "hip-hop-istilor". Versurile sint pline de tilc si dau imaginea evolutiei "profesionale" a celui care a ajuns capitan de judet , dupa ce a fost exmatriculat din scoala si a trecut prin scoala vietii, ca ademenitor de portofele in gara. Nici viloiul pensionarei de la KM 25 nu este uitat de rapperi, asa cum nu sint uitate nici dosarele penale care au ca actori principali pe Marinica -pesedica si Fratele Miron-Manivela. "Pe 30 noiembrie du-te la vot, nu te mai lasa furat", este indemnul de final al filmuletului hip-hop, comandat, se pare de aripa tinara a portocaliilor pe care nu-i doare "nici in Duta".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.