Puls

Faza Zilei: Descentralizarea, varianta lovirea în ouă a primarilor

Ziarul de Vrancea
28 iun 2013 1507 vizualizări
Primarii vranceni au simţul umorului. Dovada cea mai bună o arată primarul de la Gugeşti, social democratul Vasile Vatră, preşedinte la Asociaţia Comunelor, care recunoaşte că stă în cap şi îşi ia lovituri în părţile moi de la guvernanţii de birou de la Bucureşti.

Ca să înţelegeţi mai bine umorul gugeştean, vă prezentăm mai jos explicaţia foto la “tabloul” “Descentralizarea în Romania”. Autoritatea administraţiei publice locale stă în cap, ţinută de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Ministerul Finanţelor Publice stă călare pe situaţie, manifestandu-şi dorinţa să treacă peste acest obstacol “autoritatea administraţiei publice locale”. Imaginaţi-vă ce lovitură primeşte şi unde este lovită “autoritatea administraţiei publice locale” cu copitele!? Exact ceea ce face Ministerul Finanţelor Publice, acţionand cu copitele şi nu cu capul, prin diminuarea resurselor financiare ale unităţii administrativ teritoriale!!! Descentralizarea în Romania, o tot mai des centralizare. Poza este datată Bucureşti, octombrie 2008, valabilă şi în ianuarie 2011, precum şi în iunie 2013. Semn că problemele primarilor sunt aceleaşi indiferent de cine guvernează, fie că este din acelaşi partid cu edilii sau nu. O relaţie care descrie o situaţie extremă. Şi, vorba cuiva, relaţiile extreme nu se pot baza decat pe nişte chestii fizice în care unul dă, iar altul încasează. În acest caz, primarii încasează, dar nu bani, ci… lovituri sub centură. Mulţumim primarului Vasile Vatră care dă dovadă de rezistenţă şi păstrează simţul umorului.

 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.