Puls

Surăienii fac politică pe Facebook: „Suraia Curată” se bate cu „Suraia Modernă”

Eduard Popescu
3 iun 2012 10587 vizualizări
„Curaţii” nu vor să audă de Vasile Grosu & Marian Oprişan, „modernii” le spun pedeliştilor să rămană în copac

Electoratul surăian s-a modernizat: îşi susţine favoriţii pe cunoscuta platformă de socializare Facebook. În acest sens au fost create recent două conturi şi anume „Suraia Modernă” care susţine USL-ul la Primărie respectiv „Suraia Curată” care susţine „APV egal PDL”, vorba celor care facă reclamă gratuită portocaliilor. Suraia Modernă are la acest moment peste 150 de prieteni în timp ce Suraia Curată are peste 300. „Ce tactici murdare vor aplica partidele anti-USL şi independenţii pentru a induce lumea în eroare în următoarele zile…?”, se întreabă retoric „modernii”. De partea cealaltă, „curaţii” sunt mult mai activi în postări şi comentarii prezentand printre altele bannerele electorale rupte ale candidatului APV, Anghelache Giorgică. E cunoscut faptul că surăienii s-au împotrivit colectivizării forţate pînă într-acolo unde comuniştii au venit cu tancurile să îşi impună vrerea şi tocmai din acest motiv „Suraia Curată” nu vrea USL-ul la putere, alianţă care îşi trage seva din structuri comunistoide. Pe langă asta, unul dintre cei care au trecut în barca USL, alături de edilul Vasile Grosu, ar fi cunoscut în localitate ca...pungaş. „Sunt hoţ de meserie, pe Grosu-l vreau la primărie”, l-au persiflat „curaţii” pe respectivul ins. Modernii au ca avantaj faptul că dezastruosul drum ce leagă comuna de Focşani a fost făcut în timpul mandatului lui Grosu şi că în consecinţă astfel de modernizări ar putea fi continuate dacă actualul edil traseist ar rămane la primărie şi după alegerile de pe 10 iunie. Totuşi, drumul a fost făcut din bani daţi din fondurile celui mai hulit guvern postdecembrist, adică Guvernul Boc. Cum ar veni, deputatul Alin Trăşculescu face greul şi preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, culege roadele. În altă ordine de idei, candidatul PP-DD la primăria Suraia nu are vreun cont de Facebook care să îi promoveze acţiunile, dar nu are neapărat nevoie. Gura satului spune că îi omeneşte pe surăieni cu cîte o băuturică. Oricum, localnicii ştiu ce hram poartă fiecare dintre pretendenţii la primărie şi vor pune ştampila pe cine consideră ei mai vrednici să îi reprezinte. Şi aici nu vorbim de cei care îşi dau votul pentru un kilogram de zahăr şi un bidon de untdelemn. (Eduard POPESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
, acum 4348 zile, 21 ore, 26 minute, 5 secunde
Preotul Hanganu cand a facut incalzirea centrala la biserica si-a tras si el acasa ca e necajit saracul.Imi vine sa plang .
, acum 4348 zile, 22 ore, 51 minute, 59 secunde
Preotul Poiana ar trebui sa slujeasaca cu baiatul,dar acesta e numai pe statul de plata a Paroherie el se tine de afaceri numai preot nu e!? De aceea e de acord cu hotiele si-i apara pe smecheri.
paul, acum 4349 zile, 3 ore, 3 minute, 36 secunde
despre preotul poiana nu am auzit vorbe bune, daca este acela care locuieste in focsani pe langa monitorul, ce pot sa spun decat iarta-l doamne ca nu stie ce face, pacat de el, iubeste banul si citeste integral
teodoro, acum 4349 zile, 4 ore, 51 minute, 33 secunde
PREOTI NU FAC DE ACUM POLITICA,CI DE MULT TIMP,EU PERSONAL NU APRECIEZ PREOTII SANT OAMENII DE NIMIC,POMANAGII,APRECIEZ FT MULT CALUGARII SI MAICILE CARE NU AU INTERES MATERIAL CI INTRADEVAR citeste integral
, acum 2890 zile, 23 ore, 34 minute, 15 secunde
Intai invata sa scrii intelectualule , incearca sa te informezi din surse curate , si dupa aceea daca doresti mai lasa un comentariu .
, acum 4349 zile, 7 ore, 14 minute, 58 secunde
Pentru Tradare ,suraienii pe primarul Grosu il poreclesc PACEPA -Tradatorul comunist.
, acum 4349 zile, 8 ore, 9 minute, 57 secunde
Si parintele Poiana Nicusor a spus in biserica ca ar fi bine ca enoriasii sa-l voteze pe Grosu. Oare asta este menirea preotilor?
, acum 4349 zile, 10 ore, 51 minute, 36 secunde
Mai grav in Suraia e ca preotii fac politica in biserica. Suraieni stiu ca nu s-au realizat in 20 ani cat s-a realizat in acesti 4 ani in timpul guvernarii Boc iar acest primar Grosu a profitat fiind citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.