Puls

La 15 ani de ziar ştergem praful de pe albumul cu poze

Ziarul de Vrancea
19 ian 2012 2832 vizualizări
Ce s-a întîmplat în Vrancea în 15 ani de politică: Oloeriu şi Angel Tîlvăr, din umbra lui Sîrbu, la picioarele baronului

“Consiliul pentru Studierea Arhivelor” de la Ziarul de Vrancea a scotocit bine prin depozitul de poze vechi, dar bune, şi i-a găsit, la masa partidului Alianţa pentru Romania, pe doi lideri pesedişti actuali cu gura mare. Ce a mai rămas în Vrancea din vremurile de demult ale ApR este scorul bunicel de la alegerile din 2000, cînd Ionel Sîrbu, regretatul profesor de istorie şi şeful (cam unicul) de la ProDemocraţia Focşani ajungea consilier judeţean şi… faţa de masă pentru conferinţe sforăitoare. Pe aceeaşi faţă de masă îşi frecau coatele pe lîngă Sîrbu şi doi pesedişti actuali, Liviu Oloeriu (cu accent pe e) şi deputalul PSD Angel Tîlvăr. Alături era un fost deputat de Vrancea, în două mandate, Florian Udrea, figură proemintentă a acelor ani, dar care a plecat din judeţ. Atît de tare şi-au frecat coatele cei doi că au schimbat macazul înapoi la PDSR. Format în 1997, în jurul lui Teodor Meleşcanu, prin desprinderea din PDSR a unei facţiuni „reformatoare”, Alianţa pentru România s-a definit ca “partid social-democrat, deschis către liberalism”. ApR s-a lipit în final de PNL, iar cei doi s-au dus în ograda lui Marian Oprişan. După ani buni, faţa de masă politică i-a găzduit din nou, mai bătrîiori şi nu neapărat mai înţelepţi, dar ambii cu părul alb, semn că politica te solicită în 20 de ani de democraţie mioritzică. Dacă în trecut cei doi stăteau la umbra lui Ionel Sîrbu, acum pesediştii îi “educă” politic pe tesediştii Dragoş Petruţ Bîrlădeanu - purtătorul cuvîntului “domnului preşedinte” şi pe Bogdan Matişan, alt june politic spălat pe creier de baronul carpatin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.