Puls

Domnu Poman fost lacusta chiar s-a spovedit supt fusta.

Ziarul de Vrancea
28 iun 2005 752 vizualizări
Si-a strigat la megafon: " Zau, ma lepad da baron! "

-Tare curios si cu utilizeala lu\' o multime da giumbusluce, se

birfoteste prin anume cercuri ca si-ar fi dobindit giudecatoarea

Hadriana Copac, nivasta Misului cu acelasi prenume (cunoscut ca da din crac sa mai urce-n top oleac) terenul si casa da pa strada Havintelui din tirg, locul unde tocmai le-a rasarit (ase, persecutati politicar, cum se da ei c-a fost) o viloaica de sa cam cazi pa spate. C-asa-i unii: pusi pa fapte ce merita mentionate.


-Rispectiva casuta erea cica la on moment "t" de acu fo citiva anisori cu ceva problemici egzact prin zona lu\' madama cea legata la ochi si cu balanta-n mina, iar la babuta propitara care nu mai stia ce sa faca saracuta cu asa belea pa capul ei, povestea zice c-ar fi venit o alta madama care semana leit cu aia de a indurat crunte persecuteli (inchipuite sau fabricate) supt jugul baronesc (de se ocupeaza cu giudecatoreala prin Cremenalu vrincenesc).

Si i-ar fi zis batrinicii, care cerea pa imobilul ei d\'amarasteanca fo 800 da meleoane de mangoti (valabili la valoarea lor prin anii da gratie \'98) gales si cu supt-inteles .

"Stiti eu am niste banei, ca tocmai am vindut o casuta la tara!

Va pot oferi pa loc 600 da meleoane"

Ase-i unii da la bloc: doua sute dintr-on foc!

Pasarica alba-n cioc a avut putin noroc.

Nu-i chiar rau sa fii in joc, sa tragi totul spre un loc,

Sa devii cu griji cam ioc.


-Intre aspirantii la scaunul lasat liber la Casa da spensii da dom\' Ardei Poman e, cica, fostul dereftor al Fabricii da Vrancartoane din trigu\' cu Trotuse, Timplaru (despre care se vehicula la inceputul anului c-ar putea fi prifecte-n Vrancia din partea pedeilor), da\' si vesnic doritorul da ciolanase, Misu Copac.

Lu\' asta pin\' nu-i dati ceva,

Tot asa va va stresa.


Si va tot dadea din crac,

Sa mai urce-n top oleac.


-Apropou da dubiosul dom Poman cu pixtul lu\' care s-a pus in practica marea majoritate a jafelor baronesti in ultimii ani ( intre care scamatoreala cu Scrana Scalciu poate fi socotita cu modestie ca-i jaf da manual ).

La chefalaul organizat cu ocazia ungerii in fonctie a Puiutului Civic la Derectia da Cultivaturi nu numai ca a participat tantos si cheptos si el.

Dar s-a si spovedit cica supt fusta unei doamne da prin aceeasi societate civila, zicind (cu acelasi mustiuc cu care-i egzecuta nu demult linsuri de-o gretosenie rara fostului sutz da motorete, ajuns mare baronete) : "Ma lepad da baron "

Fac acu\' ce le cereti,

Asti baieti morali si creti.

Prosti sa fiti sa-i si credeti.


-Despre giudele super-dubios, Ciostica Thanaxe, paparatii nostri a aflat urmatoarele : inainte de a slobozi din imaginatia si momoriu cu care-i dotat o solutiie intr-on procest cu subiectul principal Stropy reclamagiu in contra unui jurnalist, care s-ar putea sa ramiie drept ruseinica giustitiei vrincenesti, s-auzeste c-ar fi avut lungi intilneli cu marele sforar din giustitia vrinceneasca, Dedi Besinaru.

Cel care are, printre altele, ginericul nasit da baronetul-julau.

Poti striga da fo trei ori:

L-ase niste manglitori,

Haraso giudecatori!


-Intrebarea da la Puls nu glumeste, a ajuns:

Mascarada da la Drume, si-aminata, tot ramine?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.