Opinii

Ochelari într-o lentilă, ghici monoclu ce-i!Răspuns: Nu nu-i monoclu, este Voiculescu în faţa DNAului!

Ziarul de Vrancea
30 iul 2013 2116 vizualizări
Limba română este savuroasă, poţi găsi expresii, zicători, proverbe ce au cu totul alt înţeles decât cuvintele care le compun.

De exemplu, dacă spui despre cineva că îi lipseşte o doagă, care doagă, ştim cu toţii, este o scândură dintr-un butoi, şi care butoi, prin urmare, nu va mai fi întreg, spui de fapt că respectivul individ n-ar fi chiar întreg la minte, normal la cap.
A fi într-o dungă are cam acelaşi sens.
Tot aşa, dacă spui despre cineva că e într-o ureche, sugerezi c-ar fi niţel zăpăcit. Poţi oare însă să spui despre cineva că e într-o lentilă, că-i lipseşte o lentilă?
Pentru că mie aşa mi-a venit să spun despre dl Voiculescu atunci când a coborât din maşină în faţa DNA-ului, cu o lentilă lipsă la ochelari, făcând următoarea declaraţie:
“Vreau să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică, de mare notorietate şi de ani de zile, nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum e familia şi, mai ales, cum e libertatea de exprimare, pentru care au murit oameni în decembrie. Asta e partea foarte serioasă şi dureroasă.”
Partea foarte serioasă şi dureroasă este tupeul cu care dl Voiculescu, un domn dovedit că a fost în slujba Securităţii, patron al unei formidabile maşinării de propagandă, ne vorbeşte despre libertatea de exprimare, pentru care au murit oameni în decembrie.
Bine, scotocind prin expresiile strămoşeşti, ai putea găsi cum să caracterizezi această situaţie, pe undeva hilară.
Poţi spune că “Vede paiul din ochiul altuia, dar nu bârna din ochiul său.”
Sau că „vorbeşte de funie în casa spânzuratului”. Sau că „lupul a ajuns paznic la oi”.
Să spun sincer, nici una dintre ele nu pare destul de completă, aşa că propun ca pe indivizii care scot enormităţi ca cele de mai sus să-i declarăm ca fiind „într-o lentilă” sau că „le lipseşte o lentilă”.;

P.S. Un lucru foarte interesant, nu v-a frapat faptul că dl Voiculescu privea realitatea din jurul său cu aceiaşi ochi, în condiţiile în care la un ochi avea lentilă şi la celălalt nu? Pur şi simplu omul nu mai poate face diferenţa între lumea reală şi lumea privită printr-o lentilă. A trebuit să-i atragă atenţia o ziaristă, aloo!, domnu Voiculescu!, vă lipseşte o lentilă… Aaa, zice acesta surprins…
Bineînţeles, jurnalista în cauză nu-i de la trustul său de presă, ăia îl asigură mereu că n-are nicio problemă cu lentilele.
 
Rareş Chinescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3922 zile, 10 ore, 3 minute, 27 secunde
Desigur ** ***** ********** ***** ** *** *** ******* ***** autorul articolului reia tema ca Voiculescu a fost turnator, deci incalzeste o tema de 23 de ani fara sa acorde nicio atentie temei actuale. citeste integral
Rareș, acum 3922 zile, 1 ora, 16 minute, 41 secunde
Amice, eu reîncălzesc o temă, tu reîncălzești o ciorbă sleită. Cum că singurul, unicul, irepetabilul, magnificul Băsescu este de vină de toate în țara asta. Cu logica asta am ajuns la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.