Opinii

Drumurile Vrancei folosite pe post de agenti electorali

Corneliu Condurache
16 aug 2010 1217 vizualizări
Cu prilejul vizitei pe care ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a facut-o la sfirsitul saptaminii trecute in Vrancea, am putut afla intre altele despre doua strategii folosite de politicieni,ambele bazindu-se pe transformarea drumurilor judetului in vajnici agenti electorali

Prima ar fi cea criticata vineri de Radu Berceanu, cum ca a fost gindita si aplicata pentru a asigura succesul electoral al lui Miron Mitrea in judetul nostru. "As vrea sa va uitati pe harta drumurilor din Romania, sa vedeti unde mai sint drumuri nationale cu litere N, M, L in afara de Vrancea, unde toate drumurile judetene au fost trecute la drumuri nationale, ca domnul Mitrea, care a fost deputat aici, sa aiba un succes extraordinar?! Drumuri care merg de undeva si se opresc nu sint realmente drumuri nationale", a spus Berceanu, referindu-se la drumurile judetene din Vrancea care au fost transformate in 2004 de Miron Mitrea impreuna cu Marian Oprisan, din motive tinind de strategia lor electorala, in drumuri nationale. In privinta asfaltarii in prag de campanie, des uzitata si ea in Vrancea de catre cuplul luat in vizor, acelasi ministru PDL-ist in functie a opinat tot cu ocazia vizitei de vineri: "Nu e corect sa pui asa un strat subtire de asfalt, eventual in 2004, cind sint alegeri, in 2008 cind sint alegeri si in 2012 cind sint alegeri, ca in 2013 sa se strice. Noi, vrind nevrind, avem toate aceste drumuri si din banii care sint la dispozitie alocam cit putem sa alocam. Cetatenii au dreptate, drumurile nu sint bune, dar am incercat ca banii pe care ii avem la dispozitie sa-i punem in locurile cele mai dificile si acolo sa lucram cu seriozitate si apoi sa continuam. Incercam ca banii sa-i punem cum pun cei din zonele desertice apa la radacina plantei si sa nu stropim asa, peste tot, pentru ca avem putin".

Cea de-a doua strategie electorala este chiar cea utilizata de Radu Berceanu in periplu-ul sau prin Vrancea, la sfirsitul saptaminii trecute. Cum ati putut afla din relatarile redactorilor Ziarului de Vrancea ar fi vorba de mai multe puncte in program:

1)- Inaugurarea podurilor - realizate ca-n Uniunea Europeana - impreuna cu parlamentarii, primarii si sefii PDL de institutii judetene descentralizate.

2)-Ambalarea in explicatii de tipul celor susmentionate (n.r nu sint bani, dar noi facem lucrari serioase, nu de mintuiala ca altii) a lasarii in stadiu de "ev mediu" a drumurilor pe ale caror trasee sint prevazute podurile"europene" inaugurate

3)-Completarea punctelor 1) si 2) cu un "desert" nu intimplator ales si plasat la final. O plimbare pe "cel mai bun drum national din tara", cum a fost apreciata "in cor", de catre ministrul transporturilor si directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, Doina Tiron, portiunea realizata pina acum de catre firma lui Dorinel Umbrarescu din DN 2 D Focsani - Ojdula. Cu observatia ca ideea si realizarea acestei investitii si-o revendica si cuplul Mitrea-Oprisan de ceva vreme.

Se pune, desigur, intrebarea: care-i diferenta intre cele doua strategii, ambele utilizind, cum lesne se poate observa, drumurile din Vrancea pe post de agenti electorali?

Strategia lui Radu Berceanu, desi impanata cu o multime de explicatii, vrute rigurose, logice, lamuritoare, ramine sa-si dovedeasca eficienta electorala.

Nefiind exclus sa nu o poata face in actuala conjunctura, cu PDL-ul in picaj prin sondaje. In timp ce strategia cuplului Mitrea-Oprisan a bifat deja in 2004 si 2008 succese electorale in Vrancea. Cam aceasta-i cruda realitate!


P.S. Daca avem in vedere strict ipostazele de la sfirsitul saptamnii trecute din judet, instantaneele politice suprinse ar fi urmatoarele: Berceanu insotit de liderii PDL Vrancea le-a explicat celor de pe la Mera, Andreiasu, Sihlea,,Vintlieasca ,Dumitresti, etc. ca le-a facut poduri europene, iar drumurile "ca-n evul mediu" urmeaza sa le abordeze "cind o avea bugetul national bani". In timp ce Oprisan (care "a pasat motanul" mai multor drumuri judetene, facindu-le nationale, inca din vremea ministeriatului lui Mitrea din 2004) arata cu degetul si striga catre aceiasi vrinceni carora li s-a adresat Berceanu vineri: "Din cauza guvernului PDL aveti drumurile impracticabile!". Depinde in final cine va fi mai convingator!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739412 zile, 45 minute, 59 secunde
Deci Berceanu vine o data pe an, inaugureaza cativa metri de asfalt, vorbeste cu 2-3 ziaristi si pleaca. Oprisan, dublat de primarii PSD si presa rosie isi transmite mesajul direct oamenilor aproape citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.