Opinii

Vom avea un electorat pe post de Gica-contra ?

Liviu Ioan Stoiciu
13 nov 2008 1544 vizualizări
Politicienii romăni aflati în campanie electorala sint convinsi ca schimbarea istorica de la presedintia SUA va influenta si alegerile parlamentare de la noi, oricit ar fi ele de uninominale.

Si ca valurile iluziei "socialismului luminat" al lui Barack Obama ar putea sa aiba efectele unui tzunami in lume, nu intimplator cei mai fericiti sustinatori ai noului presedinte al SUA s-au dovedit a fi fortele politice de stinga de tip occidental sau african sau sud-american (in frunte cu fostul adversar de moarte al SUA, Hugo Chavez), sau cele comuniste, de la Cuba la"¦ "Republica Moldova". Ba chiar si Al Qaida si Osama Bin Laden sint in al noualea cer (tatal noului ales la presedintia SUA e musulman). Vorba unui ziarist: "De la Osama la Obama""¦ Mai mult, fostul lider comunist al URSS, Mihail Gorbaciov, e convins ca Barack Obama va trebui sa inceapa o "perestroika" (reconstructie) in SUA! De fapt, e clar ca voturile s-au dat in SUA politic (si rasial) impotriva "conservatorului" G.W. Bush, care a atras nu numai antipatia majoritatii americane, dar si a lumii civilizate "" el fiind cel ce a lasat pe capul tuturor criza financiara actuala si razboiul inutil "preventiv" din Irak (razboi de ocupatie, dus impotriva rezolutiilor ONU), sa ramin doar la aceste exemple. E interesant ca asteptarile la adresa noului ales Barack Obama depasesc limita normalului, toti vor de la el sa faca minuni din ianuarie 2009, cind va fi instalat la Casa Alba (si minuni in zilele noastre nu se mai intimpla nici macar in SUA, o superputere din toate punctele de vedere). Fiindca daca SUA merg prost, toata planeta are de suferit. S-a ajuns pina acolo incit s-a declarat oficial la Consiliul European pentru Afaceri Externe ca "Obama poate deveni un nou Mesia"! în timp ce iubitorii de numerologie observa ca semnul de pe fruntea lui Barack Obama e "4" "" pe 4 august s-a nascut, pe 4 septembrie a fost ales al"¦ 44-lea presedinte al SUA: care o fi semnificatia lui"¦ 444?

Se jubileaza pe seama revansei stingii si pe razbunarea etatista (intoarcerea statului in economiile neoliberale), ba chiar ca aveam de a face cu moartea capitalismului si aparitia unui nou sistem, a unui "ceva cu totul nou" (conform spuselor lui Immanuel Wallerstein, de la Yale University, fondator al Centrului Fernand Braudel pentru studiul economiei sistemelor istorice si al civilizatiilor: "Sintem in plina criza a capitalismului, iar acesta este pe duca"; il retin, ca fapt divers in lumea ideilor). Normal ar fi sa vorbim in viitor de egalitarism si de redistributie? Ce punem in locul capitalismului? Parlamentarul de stinga (fost comunist, actual social-democrat) Adrian Paunescu are si azi un raspuns: "a treia cale". De la Revolutie incoace s-a facut caz de "a treia cale" (care sa unifice tot ce a fost bun in capitalism cu tot ce a fost bun in comunism), povesti. în Romania "a treia cale" s-a confundat cu "centrul politic", n-a ajuns nicaieri"¦ Vor fi influentate alegerile parlamentare din Romania de criza financiara si economica mondiala (care a compromis politicile neoliberale), si de alegerea unui presedinte "de stinga" in fruntea SUA (tara care da tonul)? Traian Basescu, prea-plecat "licuriciului cel mare" al presedintelui "de dreapta" G.W. Bush, si partidul sau prezidential, PD-L, prezentat "de dreapta", par a fi in contratimp cu mersul istoriei, perdanti in actualul context politic. Dar nu e sigur, daca e sa se tina seama ca electoratul activ din Romania are un comportament atipic la urne, contrariind, fiind pus pe post de "Gica-contra".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739405 zile, 47 minute, 39 secunde
calculul e simplu: 444 + jumatate din el insusi = 666. Oamenii de stiinta apreciaza ca 444 are legatura cu 666 prin faptul ca 666/444=1.5 .Ati inteles? acu mai trebuie cautata semnificatia lui citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.